OVA FRIZURA NOSIT ĆE SE 2019. GODINE, MUŠKARCI JEDVA ČEKAJU: Jedina koja svakoj ženi dobro stoji

Moda i ljepota
OVA FRIZURA NOSIT ĆE SE 2019. GODINE, MUŠKARCI JEDVA ČEKAJU: Jedina koja svakoj ženi dobro stoji
.

Postoje vanvremenske frizure koje će uvijek biti aktuelne. 

To je upravo slučaj sa bob frizurama koje mnogu imati mnoge varijante, pa zato može odgovorati različitim tipovima lica i kose. 

Bob-paž omogućava da se stavi akcenat na oči ili da se vizualno izduži lice.

Mnogi i danas misle da će se ovom frizurom kosa dosta skratiti. Ali to nije tako.

Jedinstvenost ovog načina šišanja je to što odgovara svakom tipu kose.

Gustu kosu će učiniti lakšom i daće joj teksturu. Tankoj kosi će, baš suprotno, dati više volumena.

Duži paž

Klasične frizure su uvek lijepe, ali djevojke nerijetko žele da im dodaju određenu dozu drskosti. U tom slučaju je duži paž odličan izbor. Ova frizura je i dalje ženstvena, ali sa malo više smjelosti.

Računajte na to i da dužina može biti različita. Neko više voli ravno sječenje. Drugi više vole smelije varijante. Smatra se da je idealni ugao onaj  koji prati liniju jagodica. U svakom slučaju, prije nego što se odlučite na promjenu, konsultujte se sa stilistom.


OVE PANTALONE TOTALNI SU HIT JESENI, A MUŠKARCIMA JE VEĆ ZLO: Bit će vam jasnije kada vidite donji dio slike!

 

Moderna stepenasta

Svaka djevojka ponekad poželi promjenu. Ali ne treba odmah preduzimati kardinalna rješenja. Stepenasto šišanje će malo osvježiti izgled i dati kosi dodatni volumen. Dužina se neće mnogo promijeniti, a vi ćete se riješiti ispucalih krajeva.

Stepenasto se obično siječe gornji sloj kose, i to joj  daje volumen. Ipak, prednje pramenove možete po želji ostaviti duže. Često te prednje pramenove i posvijetle za nekoliko tonova, kako bi frizura bila izražajnija.

Paž sa šiškama

Stilisti preporučuju da izbjegavamo guste ravne šiške. One nisu toliko pravlačne kao druge varijante. Moderne će u 2018. biti raščupane, asimetrične, iskošene i izdužene šiške.

Paž preciznih, ravnih pramenova se odlično slaže s isto takvim ravnim šiškama. Paž sa više slojeva će odlično dopuniti kose, stepenaste i raščupane šiške.

Ako vam treba inspiracija kakvu frizuru odabrati, najjednostavnije je trendove uočiti na zvijezdama. 

Ispod pogledajte 6 frizura koje su najpopularnije među zvijezdama u posljednje vrijeme, a to su ujedno frizure koje se ubrajaju u top trendove frizura za sezonu jesen – zima 2018/2019.

1- super glatka kosa

Izvucite iz ladice pegle za kosu jer i u 2019. super glatka kosa ulazi u top trendove. Ova frizura se obično preporučuje samo ako vaša kosa izgleda zdravo, međutim ove sezone, što je duža to bolje, pa ispucale vrhove maskirajte serumima i silikonima za vrhove.

2- pundžaa i rep s pramenovima koje uokviruju lice

Vežite kosu prema želji  za bilo koju prigodu. Zatim izvucite pramenove ili šiške koji uokviruju lice.

3- “zgužvana”  kosa

“zgužvana”  kosa koja se kovrča i namješta rukama ili difuzerom bez puno volumena.

4- Razdjeljak na sredini

Razdjeljak na sredini uz jako dugu kosu možda je najpopularnija frizura, ali razdjeljak na sredini nosiv je uz sve dužine kose.
 

5- ultra duga kosa

Iako je ovakva kosa uvijek stvar preferencija, nekome se sviđa, drugima ne, ove sezone je jako moderna.

6- razdjeljak u stranu s puno volumena

Ovakvu frizuru ćete dobiti ako kosu jedan dan nosite na jednoj strani, drugi na drugoj. Ili kosu fenirate na jednu stranu, a nosite na drugu.

Novo