KONICA MINOLTA otvorila Digital Innovation Square u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
KONICA MINOLTA otvorila Digital Innovation Square u Sarajevu
Svečanosti su, osim zaposlenih kompanije Konica Minolte i međunarodnih i domaćih strateških partnera kompanije, prisustvovali predstavnici ambasade Japana u BiH.

Programom svečanog otvaranja uz pristustvo velikog broja gostiju iz struke industrijske štampe i medija, kompanija Konica Minolta poslovna rješenja BH otvorila je danas svoj prvi Digital Innovation Square by Konica Minolta u Sarajevu, u Ložioničkoj ulici.

Na otvaranju ovog unikatnog showrooma, predstavljene su i izuzetne Konica Minolta mašine sa multifunkcionalnim performansama specijaliziranim za printanje sa folijom i digitalni print naljepnica: sistem za štampu sa metalnim efektom MGI Meteor Unlimited Colors XL Plus koji je najavljen kao inovativno all-in-one ispisno i foiling rješenje, te AccurioLabel 190, koji, prema riječima znalaca, nadmoćni nasljednik hvaljenog bizhub PRESS C71cf uređaja, specijaliziranog za izradu etiketa.

Ove mašine kombiniraju najbolje od štampača i vrhunskog foiling rješenja, odgovarajući na potrebe modernog poslovanja, te dajući priliku za optimalno korištenje resursa, brže i pouzdanije procese protoka dokumentacije i informacija i svakako, uštede. Stoga su na predstavljanju čak i najzahtjevniji uzorci bili besprijekorno realizirani pokazujući zašto je baš Konica Minolta godinama svjetski broj jedan, kada je u pitanju izvrsnost produkcije kolor štampe.

Kada smo prije dvije godine proslavili prvih deset godina postojanja Konica Minolte na bh. tržištu, postavili smo sebi visoke ciljeve za budućnost, kada su u pitanju mašine visokih performansi. Slijedeći globalne trendove, Konica Minolta je naglasila svoju predanost tržištu naljepnica i ambalaže i od tada se širi kako bismo osigurali pristup novim tržištima i kupcima sa METEOR Unlimited Colors industrijskim mašinama. Stoga smo danas u showroomu koji će nam ubuduće služiti za demonstriranje noviteta i njihovih performansi, i da bismo predstavili svjetske uspješnice - Konica Minolta mašine koje kombiniraju najbolje osobine štampača sa folijom. Ovo je prvi bh. Digital Innovation Square by Konica Minolta u Bosni i Hercegovini i jednako će koristiti i našim potencijalnim, kao i sadašnjim kupcima i korisnicima naših usluga. Kao i do sada, Konica Minolta poslovna rješenja BH posvećena je potrebama svakog pojedinačnog klijenta, te je DIS još jedan od koraka u kreiranju najpraktičnijih i najzanimljivijih rješenja za najrazličitije grupe korisnika naših usluga“, rekao je u svome obraćanju prisutnima Mirza Merzić, direktor Konica Minolta poslovnih rješenja BH.

Mirza Merzić, direktor Konica Minolta BH

Stručnjaci Konica Minolte demonstrirali su okupljenima štamparsku moć MGI Meteor Colors XL Plus mašine koja stvarajući in-line printing i foling rješenja nadmašuje do sada sve moguće CMYK tonove boja, te je u starnju izraditi brilijantne kombinacije boja i svjetla tonera preko folije na najraznovrsnijim podlogama. Predstavljen je i mega-hvaljeni AccurioLabel 190, najbolji postojeći odgovor na sve zahtjeve vezane za izradu etiketa i naljepnica, kojega osim izvrsne produktivnosti i kvalitete slike karakterizira i iznenađujuća lakoća korištenja. AccurioLabel 190 posjeduje izuzetnu konzitstenciju boja i kvalitete printa, a posjeduje i standardnim sistem za vođenje web stranica. Obje mašine svi zainteresirani mogu pogledati u DIS-u, kao i provjeriti njihove performanse i spektar rješenja koja nude.

Merzić se posebno zahvalio partnerima za podršku, poticaje i višegodišnje povjerenje, naglasivši da ova kompanija i njen tim već od početka u BiH postižu zavidne rezultate poslovanja zahvaljujući inovativnim poslovnim rješenjima, te da taj tempo namjerava zadržati i u narednom periodu.

Svečanosti su, osim zaposlenih kompanije Konica Minolte i međunarodnih i domaćih strateških partnera kompanije, prisustvovali predstavnici ambasade Japana u BiH.

Ambasador Japana Hideyuki Sakamoto

***

Konica Minolta poslovna rješenja BH dio je porodice koju često nazivaju 140 godina starim startupom – kompanije koja svoje prve i inovativne korake bilježi još u 19. vijeku. Apsolutni evropski broj jedan u produkcijskoj štampi i digitalnom printanju u boji, kompanija opslužuje svoje korisnike u 51 državi na cijelom evropskom kontinentu, a prisutna je i u osam država regiona gdje upošljava 132 ljudi. Pod sloganom Mi dajemo oblik idejama – Giving Shape to Ideas, Konica Minolta je od 1995. do 2000. godine na domaćem tržištu djelovala preko podružnice u Hrvatskoj, poslije kroz partnerske firme, a 2006. otvorila je svoje predstavništvo u BiH. Dvije godine poslije, predstavništvo je preraslo u firmu Konica Minolta poslovna rješenja BH d.o.o. i trenutno posluje uz podršku partnera širom Bosne i Hercegovine. Novootvoreni DIS - Digital Innovation Square samo je jedan od odgovora Konica Minolta grupacije na zahtjeve tržišta i modernog poslovanja.

Konica Minolta Business Solutions posluje u više od 80 zemalja Evrope, Amerike, Srednje Azije, Srednjeg Istoka i Afrike, sa više od od 43.000 uposlenika širom svijeta. Sastavni dio upravljačke filozofije je briga o očuvanju okoliša.

Novo