JEZIVE RIJEČI VOZAČA IZ HRVATSKE KOJI JE ZA DLAKU IZBJEGAO SAV UŽAS: "Da sam stao, sigurno bih poginuo"

Aktuelno
JEZIVE RIJEČI VOZAČA IZ HRVATSKE KOJI JE ZA DLAKU IZBJEGAO SAV UŽAS: "Da sam stao, sigurno bih poginuo"
.

"Vozio sam autobus prema Hrvatskoj i prešao sam preko vijadukta Morandi samo pola sata nakon što se urušio. Šokiralo me kad mi je stigla poruka da je ta cesta potpuno nestala." - prepričava Rudolf Polunić, vozač koji je za dlaku izbjegao katastrofu kraj talijanskoga grada Genove.

Vijadukt koji se urušio za sobom je povukao dvadesetak vozila te pao na kuće, zgrade i ceste koje vode ispod njega. Rudolfa je od katastrofe spasila tek odluka da ne zaustavi prazan autobus prije nego što uđe u grad. 

- Morao sam odlučiti hoću li stati na odmaralištu prije ili poslije Genove. Da sam stao prije i odmorio, vjerovatno bih se u tom trenutku našao u koloni ili u rupi koja je prije bila vijadukt - ispričao  je Rudolf za 24sata.hr. 

U trenutku kad je prolazio, sve mu je izgledalo normalno kao i svaki put kad bi vozio. 

- Puhao je lagani vjetar i padala je kišica. U jednom trenutku, u sredini vijadukta, snažno je zapuhalo, pa sam morao paziti da me vjetar ne zanese - rekao je vozač.

Podsjetimo, spasioci su nastojali čitavu noć pronaći preživjele pod ruševinama cestovnog vijadukta koji se urušio u Genovi na sjeveru Italije, usmrtivši najmanje 38 osoba.

Zbog iznenadnog urušavanja te masivne građevine zvane most Morandi po imenu arhitekta koji ga je projektirao, oko 35 automobila i nekoliko kamiona propalo je u prazno s visine od 45 metara.

Most je bio poznat po strukturalnim problemima te su politički dužnosnici pozvali da se mogući krivci za nemar identificiraju i kazne.

Podaci o smrtno stradalima su privremeni i nesigurni. Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini naveo je u srijedu ujutro da je "potvrđeno 35 smrtnih slučajeva, među kojima troje djece u dobi od 8, 12 i 13 godina", obećavši da će odgovorni "platiti, platiti sve i to skupo". 

Spasioci su evakuirali i 16 povrijeđenih, od kojih se 12 nalazi u teškom stanju.

Ove fotografije pokazuju sav užas MOSTA SMRTI. 

 

 

Novo