UZELA JE MASNU FOLIJU OD PUTERA, PRESAVILA NA POLA I STAVILA U ŠKRINJU: Žene, ovaj trik će vas spasiti ovog ljeta!
Kad pojedete maslac, nemojte bacati masan papir, jer ga možete iskoristiti da nekoliko načina.
Prvo ga presavijte na pola, ubacite u kesu i stavite u zamrzivač.
Kada na omotu maslaca ostane još tragova namaza, on još može da se iskoristi. Njime, po potrebi, možete namastiti plehova ili tiganje, može vam poslužiti za prženje laganih jela poput palačinki, piše "Blic.rs".
Evo na koje sve načine ga možete iskoristiti:
SJEČENJE TORTE
Prije nego što krenete sjeći tortu nož premažite papirom od maslaca. Na ovaj način ćete lakše isjeći tortu.
RAVNANJE MESA
Papir od maslaca možete da iskoristite za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete. Papirići će poslužiti da se lakše odvoji komad zamrznute hrane. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti s razdvajanjem, samo stavite papir između komada i izvadite željeni komad kao profesionalac.
OBLOGA
Papirom obložite kalupe za mafine i testo se zasiguno neće lijepiti. Imaće dobru bazu.
KORICA
Kada ispečete hleb ili bilo koje pecivo, prekrijte ga papirićima od maslaca da upiju dio maslaca što je u njima ostao. Korica će biti preukusna.
(Novi.ba/Blic.rs)