PROKLETSTVO BERMUDSKOG TROUGLA: Nestali brod se ponovo pojavio poslije zapanjujućih 90 godina!

E buraz
PROKLETSTVO BERMUDSKOG TROUGLA: Nestali brod se ponovo pojavio poslije zapanjujućih 90 godina!
.

Nema osobe na planeti koja nije čula za Bermudski ili Đavolji trougao - mjesto gdje bez ikakvog objašnjenja nestaju avioni i brodovi i njihovim posadama gubi svaki trag i glas. Optuživani su pirati, vanzemaljci, pominjana Atlantida, podvodne piramide, rupe u vremenu, magnetna polja, podvodni gasovi... Teorije zavere su se nizale, a ovo mjesto je sve vise zavijao veo misterije.

Smješten je u Atlantskom okeanu

Tjemena ovog trougla su u gradu Majami i ostrvima Bermuda i Portoriko, a zauzima površinu od 1.140 kvadratnih kilometara. Zapisi o nestalim brodovima sežu čak do 15. veka, a danas čak i najiskusniji mornari i piloti dobro otvore oči kada prolaze kroz ovo područje. Objašnjenja razloga misterioznih nestanaka je mnogo, ali ono što se nedavno dogodilo može da promjeni naše shvatanje sveta.

Pojavio se brod

Brod u okeanu nije čudna i rijetka pojava, ali priznaćete da pojava broda na mjestu gde brodovi obično nestaju itekako jeste, naročito jer je u pitanju brod koji je nestao prije više od 90 godina!

Sve je počelo novembra 1925. godine

29. novembra 1925. godine, brod po imenu SS Kotopaksi napustio je luku Čarlston u Južnoj Karolini i zaplovio je prema Havani. Na teretnom brodu se nalazila posada od 32 čovjeka, a kapetan im je bio V. Dž. Mejer, Samo dva dana nakon što je isplovio, brodu se gubi svaki trag i od tada se vodi kao brod nestao nestao u Bermudskom trouglu. Decenije su prolazile, a onda, 90 godina kasnije, kubanske vlasti su uočile brod zapadno od Havane, u neposrednoj blizini vojne baze. Poslije nekoliko nesupješnih pokušaja da uspostave komunikaciju sa članovima posade, poslali su tri broda da ga presretnu. Možete zamisliti njihovo iznenađenje! Brod poznat iz legende o Bermudskom trouglu pred njihovim očima - legenda je postala stvarnost.

Temeljna istraga

Na brodu je pronađen dnevnik kapetana, u kome je detaljno opisan život posade, a koji je naglo prekinut dana kada je prijavljen nestanak broda. Vlasti Kube su najavile temeljnu istragu kako bi se rasvetlio i nestanak i ponovno pojavljivanje broda, rekavši da je "došlo vrijeme da se jednom i za svagda riješi misterija Bermudskog trougla"!

Novo