Urugvaj deklasirao Rusiju, Saudijska Arabija "za dlaku" bolja od Egipta

Fudbal
Urugvaj deklasirao Rusiju, Saudijska Arabija "za dlaku" bolja od Egipta
.

Mogli su Rusi da redaju pobjede dok nisu stigli do Urugvaja koji ih je lagano dobio i tako se s prvog mjesta plasirao u narednu fazu takmičenja. Prvi gol za Južnoamerikance postigao je Suarez, drugi je zabio Cherysev, a konačnih 3-0 je postavio Cavani. 

Deseti minut se igrao kada su Urugvajci dobili slobodan udarac sa vrha šesnaesterca. Loptu je uzeo Luis Suarez, i na lukav način savladao Akinfeeva. Napadao je Urugvaj i već 13 minuta poslije Laxalt je šutirao, a lopta se odbila od Cheryseva i prevarila Akinfeeva. Konačnih 3-0 postavio je napadač PSG-a, Edinson Cavani, u 90. minuti utakmice. Tako će Urugvaj sa prvog mjesta i 9 bodova u nastavak takmičenja, dok su Rusi drugi sa šest bodova. 

Loading...

Loading...

U drugom meču se činilo kako će reprezentacije podijeliti bodove. Nisu se ni jedna, a ni druga reprezentacije ni u ovom meču proslavile Bog zna lijepom igrom. Egipćani su stigli do vodstva golom Salaha u 22. minutu, a u 45. je Al-Faraj izjednačio iz penala. U drugom poluvremenu ništa vrijedno pomena se nije dešavalo do bukvalno posljednjeg momenta kada je Al-Dawssari pogodio za jedinu pobjedu Saudijske Arabije na Mundijalu.

Salah i društvo tako će ovaj Mundijal koji su dugo čekali brzo zaboraviti. Nisu se proslavili onda kada je nacija najviše očekivala. Njihova prva zvijezda jednostavno svoje je "dala" u finalu Lige prvaka prije par sedmica. Njegova povreda je vjerovatno ono što je bio najveći razlog ovako loše predstave Egipćana.

Loading...

Loading...

(Novi.ba)

Novo