SA DRUGARICOM SE FOTOGRAFISALA U ŠKOLI: Kada je nakon dugo godina pogledala sliku, RIJEŠILA JE PORODIČNU MISTERIJU

Zanimljivosti
SA DRUGARICOM SE FOTOGRAFISALA U ŠKOLI: Kada je nakon dugo godina pogledala sliku, RIJEŠILA JE PORODIČNU MISTERIJU
.

Bila joj je školska drugarica, fotografisala se sa njom u školskom dvorištu, a nakon dugo vremena tu je fotografiju pogledala malo bolje!

Kara Džejn Farar Peterson (52) iz Severnog Jorkšira, majka sedmoro djece, punih pet decenija provela je u potrazi za biološkim ocem.

Ta potraga bila je gotovo nemoguća jer njena majka Linda (74) imala je šestoricu muževa i već mnogo godina je u bolnici zbog mentalnih smetnji. Rezultat toga je bio da su Kara i njena sestra Melani (koje su zapravo rođene sestre iako im je majka govorila da su polusestre) ogroman dio svog djetinjstva proveli po hraniteljskim porodicama.

Međutim, prava zamrzlama otkrila se u emisiji Džeremija Kajla gde su radili DNK test. Tu su učestvovali Kara, Melani, njihov otac Majkl Farar ali i Karen, Karina prijateljica iz djetinjstva.

Tada je otkriveno da ne samo da su Kara i Melani rođene sestre.

Linda i Majkl su već imali Melani kada je Linda otkrila da je trudna. U to vrijeme Linda je varala Majkla i rekla mu je da on nije otac tog nerođenog djeteta, odnosno Kare. Majkl je u to vrijeme dobio kćerku Karen sa drugom ženom.

Tako su Kara i Karen išle u istu školu i bile najbolje drugarice.

''Bila sam usamljenik, a Karen me je uvijek branila. Jako smo se dobro slagale'', sjeća se Kara.

Bile su nerazdvojne sve dok Kara nije otišla u hraniteljsku porodicu. Tada su izgubile kontakt i ponovo su se povezale 2015. godine putem Facebooka.

Prisjećale su se starih dana i razmijenjivale slike kada su uočile da nevjerovatno liče, piše magazin Žena. Tada je Kara, uz pomoć porodičnog prijatelja, počela da radi na porodičnom stablu gdje je uočavala razne nelogičnosti.

Tako je završila u emisiji gde je radila DNK test i gdje je otkrila da joj je "polusestra" zapravo rođena sestra, a najbolja drugarica iz djetinjstva polusestra.

''Presretna sam, konačno mi se čini da mi je život potpun. Propustila sam mnogo stvari, recimo Karenino vjenčanje i druge važne datume u njenom životu, ali nadoknadit ćemo to. Sada imam mnogo više rođaka. Poslije 52 godine konačno tačno znam ko sam', kaže Kara.

Novo