Prosinečki: To bi bio najveći fijasko

Sport
Prosinečki: To bi bio najveći fijasko
.

Posljednjih pola godine, otkad je postao izbornik BiH, Robert prosinečki živi na relaciji Sarajevo - Zagreb. U razgovoru za Jutarnji list, Prosinečki je otkrio šta bi bio najveći fijasko za ovu generaciju.

Prosinečki je jedinstven po mnogočemu, a posebno što ga jednako vole i cijene i u Zagrebu i u Beogradu, pa je BiH nekako došla kao spoj toga svega.

 Ipak, čim je zasjeo na klupu BiH rekao je sebi da će najveći neuspjeh ove generacije biti ako ne ode na Europsko prvenstvo, kako njihov igrački, tako i njegov trenerski.

- To bi bio najveći fijasko. Pogotovo sad upoznavajući ih ovih mjeseci dok radim s njima i gledam kakvi su to igrači. Ali, biti prvak Europe, tu već pričamo o velikim stvarima. Samo znam da će ova reprezentacija BiH na EP-u dobro izgledati i igrati dobar nogomet. Sve drugo je nemoguća misija, ali najbitnije je otići na veliko natjecanje na kojem su oni bili samo jednom u svojoj povijesti, i to u Brazilu. Mislim da je to premalo za kvalitetu koju sada imaju", siguran je Prosinečki.

 

Novo