DJELUJE NEREALNO: Pronađena rijetka snimka najvišeg čovjeka koji je ikada živio (VIDEO)

Zanimljivosti
DJELUJE NEREALNO: Pronađena rijetka snimka najvišeg čovjeka koji je ikada živio (VIDEO)
.

22. februar 1918. rođen je zdravi dječak po imenu Robert Wadlow, nitko tada nije mogao predvidjeti da će se naizgled normalan dječak izrasti u najvišeg čovjeka na svijetu.

Wadlowev izvanredan rast potaknut je hiperaktivnom hipofizom. U dobi od pet godina morao je nositi odjeću namijenjenu 17-godišnjoj osobi, Tri godine kasnije, nadmašio je i nadmašio vlastitog oca visinom od 187 cm i težinom od 90 kilograma.

Iako je je Wadlow bio posebno dijete, njegovi roditelji su pokušali da mu život učine što normalnijim. Nije mu bilo lako sudjelovati u redovitim aktivnostima jer je trebalo napraviti neke prilagodbe. Kad je u dobi od 13 godina postao najviši dječak izviđač na svijetu, morao je nositi obuću po mjeri i imao je šator i vreću za spavanje koji su odgovarali njegovoj visini.

Rekord najvišeg muškarca na svijetu  postavio je dobi od 18 godina kada je  dostigao visinu od 2,53 metra. Ipak, sve se ovo odrazilo na njegovo zdravstveno stanje i preminuo je u dobi od 22 godine. Prije smrti liječnici su izmjerili njegovu visinu i iznosila je 2,72 metra.

Nedavno je izašla prekrasna rijetka snimka ovog jedinstvenog čovjeka.

Pogledajte:

Loading...

Loading...

 

Novo