REMI SA CRNOM GOROM: Zmajevi se ispromašivali u slabom susretu, oprostila se tri velikana

Fudbal
REMI SA CRNOM GOROM: Zmajevi se ispromašivali u slabom susretu, oprostila se tri velikana
.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore odigrale su bez golova u prijateljskom susretu u Zenici. Meč je obilježio zasigurno oproštaj tri velika imena Zmajeva od reprezentativnog dresa. Radi se o Misimoviću, Spahiću i Ibiševiću koji su igru napustili u 17. minuti praćeni ovacijama publike te uz prigodne poklone uručene od strane čelnika NSBiH. Također, dobili su i dresove od delegacije Crne Gore, dok se navijači od njih oprostili uz transparent "Krv, znoj i strast". U igri su ih zamijenili Kodro, Sarić i Bičakčić.

Kada je početna momčad u pitanju, Prosinečki je na gol postavio Šehića, u odbrani su mjesto pronašli Nastić, Todorović, Vranješ i Spahić, dok su u veznom redu zaigrali Cimirot, Pjanić, Misimović i Višća.

U napadu su započele udarne igle Ibišević po posljednji puta te Džeko koji je jučer dobio veliko priznanje Uefe koja ga je uvrstila u idealnu momčad sezone Lige prvaka.

Crna Gora zaigrala je sa sljedećih 11 u momčadi: Petković, Bećiraj, Janković, Kosović, Marušić, Mirković, Mugoša, Simić, Stojković, Tomašević, Vešović.

Bio je to pravi prijateljski meč, tek s nekoliko atraktivnih poteza i malo šansi. Naši su bili nešto bolji, a u prvih pola sata nije zabilježen niti jedan udarac u početnih pola sata! Sasvim sigurno da je i umor učinio svoje, većina ovih igrača bila je standardna u svojim klubovima i vodila bitke na više frontova. Iznenađujuće je bilo vidjeti da selektor Prosinečki je naše udarne igle ostavio do posljenje minute na terenu.

Prvi je prijetio Džeko kada je pucao je s ruba šesnaesterca malo iznad prečke, dok je Pjanić u 35. minuti zatresao stativu nakon dugog napada Zmajeva. Crnogorci su bili znatno oslabljeni i sigurno mogu biti zadovoljniji s remijem na kraju.

U posljednjih deset minuta prvog poluvremena izabranici Roberta Prosinečkog bili su konstantna prijetnja pred crnogorskim golom kada je  udarac ponovno okušao Džeko, a zatim i Kodro te Pjanić koji je pokušao iz slobodnog udarca s nešto manje od 20 metara.

Jedinu pravu priliku za Crnu Goru promašio je Mugosa u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela pucavši glavom pored gola sa svega pet metara udaljenosti. Nakon njegovog promašaja, sudija je označio kraj poluvremena koje je zaključeno početnim rezultatom.

BiH je jednako ofanzivno ušla i u nastavak susreta, ali prva prilika bila je na strani gostiju kada je Vešović pucao iznad gola. U idućih dvadesetak minuta zaprijetio je tek Džeko u 70. minuti, a vrijedi zabilježiti tek da je Višću u igri zamijenio Haris Duljević. Nakon toga bivši ofanzivac Sarajeva je imao veoma dobar udarac, kojeg je gostujući golman uspio u posljednji tren izbiti u korner.

Do kraja susreta igra se većinom odvijala oko centra te su izostala uzbuđenja pred golom pa je susret zaključen početnim rezultatom. Robert Prosinečki tako je upisao treći remi u petoj utakmici na klupi BiH, neriješeno je bilo i protiv SAD-a i Senegala.

Novo