SAMO JEDAN SASTOJAK NANIJELA JE NA ČETKICU I OPRALA ZUBE: Niko joj nije vjerovao da nije išla kod stručnjaka!

Praktična žena
SAMO JEDAN SASTOJAK NANIJELA JE NA ČETKICU I OPRALA ZUBE: Niko joj nije vjerovao da nije išla kod stručnjaka!
.

Ukoliko želite imati blistavo bijele zube, ne morate plaćati skupe tretmane kod stomatologa. Naime, bjelinu ćete dobiti zahvaljujući crnoj pasti.

Potrebno vam je:

- kapsule aktivnog uglja


- četkica za zube

Postupak:

Prvo nakvasite četkicu za zube u vodi. Zatim uzmite kapsulu sa aktivnim ugljem, otvorite je i nanesite na četkicu. Savjetujemo da ispod stavite neki papir, kako ne biste napravili nered.

Zatim kružnim pokretima jako trljajte, i to što duže. Možda ćete na početku osjetiti neko zrno uglja, ali što više budete trljali zube, ugalj će se pretvoriti u pastu.

Nakon pet minuta pranja, isperite zube i odmah ćete primjetiti razliku.

Pogledajte video:

Loading...

SAVJET PLUS

Ovo je način izbjeljivanja zuba u u svom domu, a svi koji su isprobali ovu metodu kažu da su im zaista postali svjetljiji. Sve što trebate napraviti je pomiješati soda bikarbonu s pastom za zube koju inače koristite. Tu smjesu obilato nanesite na komadić aluminijske folije, stavite na zube i pritisnite kako bi folija dobro prionula uz zube.

 

Dakle, više ne morate trošiti novac, jer belinu zuba možete dostići samo uz pomoć obične luminijske folije!

Evo šta vam je potrebno:

- ALU folija


- Pasta za zube


- So


- Soda bikarbona

Recept se uveliko koristi od strane mnogih ljudi, jer nema nuspojava bilo koje vrste. Međutim, stomatolozi ne preporučuju korištenje ove metode češće od 3 puta mjesečno, kako ne biste ugrozili prirodni sloj koji pokriva i štiti zubnu gleđ.

Kako koristiti: Prvo, nanesite pastu za zube u posudu. Dodajte pola kafene kašičice sode bikarbone i prstohvat soli. Sastojke pomješati dok se ne sjedine!

Dodajte ovu smjesu u komad aluminijuma sa kojim se oblože zubi. Nakon što se aluminijum stavi na zube, ostaviti da odstoji 3 do 5 minuta, a zatim izvaditi aluminijum i isprati vodom.

Rezultati će biti vidljivi vrlo brzo!

Novo