KRALJICIN IZRAZ LICA JE NEZABORAVAN: Kritičari uporedili kako je izgledala na vjenčanju Williama i Harryja, razlika je ogromna!

Zanimljivosti
KRALJICIN IZRAZ LICA JE NEZABORAVAN: Kritičari uporedili kako je izgledala na vjenčanju Williama i Harryja, razlika je ogromna!
.

Pored euforije i oduševljenja koje su juče pratile vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle u dvorcu u Windsoru u južnoj Engleskoj, mjesto među reakcijama našle su i ne tako pozitivne priče, među kojima se nalaze i slike kraljice Elizabete II, ne tako raspoložene.
 

Kraljica je na vjenčanje stigla u svijetlo žutom odijelu sa ljubičastim ukrasom na žutom šeširu (žuta i zelena su inače njena omiljena boja) u društvu supruga princa Philipa.

I dok su sve ostale zvanice plijenile osmijehom, kraljice je izgledala neraspoloženo. I to je mnogima bilo dovoljno za zaključak da Elizabeta II nije zadovoljna bračnim izborom svog unuka.

Oni koji podržavaju ovo prvo, a koji su, čini se i jedva dočekali povod za negativne priče ove vrste, kraljičin izraz lica su protumačili kao izraz krajnjeg nezadovoljstva, pa su ga čak i povezali sa uvijek opravdano kritikovanim rasizmom.

Kažu kritičari ne dopada se kraljici činjenica da je Meghan poluafroamerikanka. Podsjetili su da je vjenčanje Kate i Williama Kraljica ispratila u mnogo boljem raspoloženju.

Ali se sinoć ipak upratio Kraljicin osmijeh.

 

Novo