OČISTITE DEBELO CRIJEVO OD TOKSINA: Ova odlična smjesa će vam pomoći, zapišite recept!

Porodica i zdravlje
OČISTITE DEBELO CRIJEVO OD TOKSINA: Ova odlična smjesa će vam pomoći, zapišite recept!
.

Vrijeme je da probate napraviti napitak po ovom receptu. Recept za čišćenje debelog crijeva je pun čudesnih vlakana, hranjivih tvari, ali i vitamina koji će vam pomoći izabaciti toksine.

Odlična baza za ovaj recept, zbog čišćenja crijeva je jabuka. 

Čišćenje organizma je potrebno obaviti prije svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama praktikujemo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam.

Sastojci jabuke djelovat će na vašu probavu kao spužva koja će ući u vaša crrijeva i pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje, te će ih na brz, bezbolan i efikasan način izbaciti iz tijela.

SASTOJCI KOJI ĆE VAM BITI POTREBNI:

  •     1 jabuka
  •     1 kašičica meda
  •     1 kašičica lanenog sjemena
  •     1 šolja vode

Lanene sjemenke bogat su izvor omega 3 masnih kiselina, antioksidansa i vlakana. One pomažu u borbi protiv holesterola, viška kilograma i probavnih tegoba, a naučno je dokazana učinkovitost u smanjenju rizika od dijabetesa, malignih oboljenja te bolesti srca.

Lan se također, pokazao učinkovitim saveznikom u prevenciji raznih vrsta raka, a posebno raka dojke te ublažavanja simptoma PMS –a.

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke zajedno. Pijte intenzivno 7 dana i primjetit ćete rezultate. Pijte i uživajte!

Novo