Lepir: Sve činimo da dođemo do istine u slučaju Dragičević

Bosna i Hercegovina
Lepir: Sve činimo da dođemo do istine u slučaju Dragičević
.

"Sve ćemo učiniti i činimo da dođemo do istine. Biće urađeno vještačenje obdukcionih nalaza u Zagrebu i kada dobijemo rezultate znaćemo kuda usmjeriti istragu", rekao je u obraćanju u NSRS Glavni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci, Želimir Lepir.

Lepir je rekao danas da tužilački tim intenzivno radi na utvrđivanju stvarnih okolnosti stradanja Davida Dragičevića i da će sve biti urađeno da bi istina bila utvrđena.

"Provjeravali smo segment po segment onoga šta je uradila policija u ovom slučaju. Provjerili smo iskaze koje su svjedoci dali policiji i utvrdili da su autentični", rekao je Lepir u obraćanju u NSRS.

On kaže da su tužioci bili u kući porodice Rađen, u kojoj je, kako je naveo, navodno izvršena pljačka.

"Izvršili smo rekonstrukciju događaja u kući porodice Rađen, a ne mogu vam sada reći rezultate. Još ćemo raditi na ovom slučaju za šta treba vremena i molim medije i javnost da imaju strpljenja", dodao je Lepir.

On je podsjetio da je, nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića, dežurni tužilac naredio obdukciju, koju je izvršio Željko Karan.

"Policija je vršila pretrage terena i gledala snimak kamera. Provjeravala je tuču u kojoj nije bilo teških povreda i uzimala izjave svjedoka. U tom periodu nismo znali koji će tužilac voditi predmet,a odlučio sam da to bude Dalibor Vrećo kao iskusan, vispren i inteligentan mladić", kazao je Lepir.

On je naveo da u ovom slučaju treba mnogo istraživanja i provjera na čemu radi osam tužilaca, i još dva koja nadziru rad.

"Bio sam potresen, kao i tužilac Vrećo, kada je grupa ljudi protestovala pred Okružnim tužilaštvom. Nismo donijeli naredbu o nesprovođenju istrage, a sprovodimo i pojedinačne radnje da bi bilo provjereno ono što je policija uradila", rekao je Lepir i dodao da nije tačno da su Davidu bili izbijeni zubi.

On je napomenuo da trenutno tužioci sa stručnjakom iz Sarajeva vrše poligrafisanje određenih lica.

Novo