KINDER LADA BOLJA I OD NUTELLE: Evo kako sami možete napraviti ovaj ukusni krem (RECEPT)
Da li se sjećate popularne kravice? Sigurno nije postojala ni jedna kuća u Jugoslaviji koja nije imala barem jednu takvu šoljicu.
Većina je odrasla na tom slasnom namazu koji se kupovao i u pakiranju od tri kilograma.
Nakon raspada Jugoslavije, Nutella se počela pojavljivati na policama bosanskih, hrvatskih, srpskih, crnogorskih, slovenskih i makedonskih trgovina. Ferrero je odlučio da im Kinder Lada nije potrebna, te ju je 1995. Podravka prestala proizvoditi.
Loading...
Srećom, sada Kinder Ladu možete napraviti i sami po ovom jednostavnom receptu, piše "Atma.hr".
Potrebno vam je:
- 150 ml punomasnog mlijeka
- 300 grama smeđeg šećera
- vanilija prah
- 200 grama maslaca
- 400 grama mlijeka u prahu ili kondenziranog mlijeka
- 100 grama tamne čokolade
- 100 grama pečenih lješnjaka
Priprema
U lonac staviti mlijeko i šećer. Sve zajedno zagrijati dok se šećer ne otopi. Smeđi šećer će dati blagi karamel okus.
Maknuti s vatre i ostaviti da se prohladi.
U dobivenu smjesu umiješati maslac, kondenzirano (ukuhano) mlijeko ili mlijeko u prahu te vanilija prah.
Dobro izmiješati pa podijeliti na dva dijela.
Na pari otopiti čokoladu pa dodati u jedan dio (tamni dio).
U drugi dio dodati sitno mljevene pržene lješnjake (svijetli dio).
Istovremeno ulijevati obje smjese, svaku na svoju stranu u staklenku pa poklopiti.
Držati na suhom i hladnom mjestu.