OTKRIVAMO: Evo kako grickalice utječu na raspoloženje!
Istraživanje američkih znanstvenika, koje je trajalo 12 godina, otkriva da postoji poveznica između prekomjerne konzumacije ugljikohidrata i depresije.
Naime, istraživanje je pokazalo da grickalice nisu rješenje kada smo neraspoloženi. Takva hrana će vaše raspoloženje dodatno pogoršati.
Rezultati su pokazali da žene, koje prekomjerno konzumiraju crveno meso, tjesteninu, kruh i čips imaju 29 do 41% veći rizik od nastanka depresije.
Ljudi najviše žude za ugljikohidratima kada je snižena razina hormona serotina, zasluženog za dobro raspoloženje.
I prekomjerna konzumacija šećera može uzrokovati depresiju.
Konzumacija jednostavnih ugljikohidrata i rafiniranog šećera uzrokuje nagle promjene razine šećera u krvi. Činjenica je da je naše raspoloženje u velikoj mjeri određeno razinom šećera u krvi. Dakle, šećer u krvi poboljšava naše raspoloženje, ali prekomjerna količna može uzrokovati depresiju.
Da li su ugljikohidrati uzrok depresije ili grižnja savjesti koja nastaje nakon konzumacije ugljikohidrata- znastvenici nisu mogli sa sigurnošću utvrditi.