SVI IH IMATE U KUHINJI: Ove 3 namirnice znanstveno dokazano sprečavaju DIJABETES!

Porodica i zdravlje
SVI IH IMATE U KUHINJI: Ove 3 namirnice znanstveno dokazano sprečavaju DIJABETES!
.

Tokom protekla tri desetljeća stopa dijabetesa je porasla na globalnoj razini. Zabilježena stopa raste paralelno s rastućim stopama pretilosti i sjedilačkim načinom života.

Pravilnom prehranom i umjerenom tjelovježbom možete spriječiti nastanak bolesti dijabetesa tipa 2.

Češnjak

Češnjak pomaže u regulaciji šećera u krvi.

Ovaj moćni borac mnogih bolesti ima antigljivična i antibakterijska svojstva.

Redovito uzimanjem tri do četiri režnja na dan možete poboljšati svoje zdravlje. Kuhani češnjak je lakše probavljiv, pa ga mogu konzumirati i osobe koje imaju problema s želucem.

Crveni luk

Luk je svestrana namirnica koja je ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Preporučuje se se svim oboljelima od dijabetesa.

Naučnici su potvrdili da luk sadrži mangan i krom, elemente koje održavaju pravilno lučenje i funkciju inzulina.

Crveni luk pomaže u smanjenju razine šećera u krvi jer sadrži veliku količinu sumpora i flavonoida.

Kelj

Kelj je “moćna” namirnica koja pomaže u kontroli glukoze u krvi dijabetičara.

Sadrži dijetalna vlakna koja smanjuju nivo kolesterola te održava razinu šećera u krvi što je značajno za osobe oboljele od dijabetesa. 

Novo