OVO NISTE ZNALI: Kupus je jedna od ljekovitih biljaka, koristi se već decenijama..

Zanimljivosti
OVO NISTE ZNALI: Kupus je jedna od ljekovitih biljaka, koristi se već decenijama..
.

Iako mnogi gledaju kupus kao običan dodatak jelima, kupus se može koristiti i u mnoge druge svrhe. Naime, kupus ima ogromno medicinsko značenje kao lijek pri mnogim oboljenjima.

OTOK- Kupus ima anti-inflamatorno svojstvo, pa je odličan protiv upala. Stavite nekoliko listova kupusa na nateklo područje i ostavite preko noći. Samo se potrudite da ne zatežete previše.

TIROIDNA ŽLIJEZDA- Kupus pomaže pravilnom funkcionisanju ove žlijezde. Stavite nekoliko listova kupusa na vrat, obmotajte zavojem i ostavite preko noći. Ujutru ćete sigurno primetiti razliku

GLAVOBOLJA- Stavite nekoliko listova kupusa na sljepoočnice i navucite kapu kako listovi ne bi spadali. Glavobolja bi trebalo da prestane.

BOLNE GRUDI- Mnoge žene osećaju bol u grudima, pogotovo kada doje djecu. Ovo je veoma nelagodna situacija, a kupus će tada sigurno pomoći.

ASTMA- Najveći broj zelenog lisnatog povrća pomaže kod bolesti disajnih puteva, potvrdila je studija australijskog Univerziteta Melburn. Ovo povrće bogato je vitaminima A, C i B6, gvožđem, kalcijumom i vlaknima

ČIR NA ŽELUCU. Iseckajte pola glavice kupusa, posolite i iscijedite jedan limun. Ostavite da odstoji. Dnevno bi trebalo piti 3-4 čaše ovog soka.

MALOKRVNOST- Kupus sadrži mnogo hlorofila, mineralnih soli i vitamina te se preporučuje malokrvnim osobama, bilo da je sirov ili kuvan na pari.

Novo