Egipatska zelena juha
Fina zelena juha od špinata.
Fina zelena juha od špinata.
Sastojci
- 200 g svježeg špinata
- 1 žlica koncentrata rajčica
- 1 žlica soli
- Crni mljeveni papar
- 2 žlice povrtnog temeljca za jela
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice korijandera u zrnu
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Zakipite 1l vode. U nju stavite očišćeni i oprani špinat, koncentrat rajčice, malo soli i papra. Smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko 10 minuta, pa dodajte povrtne temeljce i kuhajte još 5 minuta. Zgnječite češnjak i zajedno s korijanderom ga sitnije nasjeckajte. Na lagano zagrijano maslinovo ulje dodajte smjesu od češnjaka i korijandera i kratko ga popržite tek toliko da pusti miris (1-2 minute). Tako poprženi češnjak s korijanderom prebacite u lonac s juhom i pustite da lagano vrije još 2 do 3 minute. Juhu dobro usitnite štapnim mikserom, a po potrebi dodatno začinite i poslužite.
Izvor:coolinarika.com