Delegacija BiH sudjeluje na sjednici Generalne skupštine INTERPOL-a u Pekingu

Bosna i Hercegovina
Delegacija BiH sudjeluje na sjednici Generalne skupštine INTERPOL-a u Pekingu
.

Delegacija Bosne i Hercegovine predvođena zamjenikom ministra sigurnosti Mijom Krešićem, sudjeluje na zajedanju 86. generalne skupštine INTERPOL-a u Pekingu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U delegaciji su i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, šef NCB Interpol Sarajevo Branislav Pavlović i predstojnica Ureda direktora DKPT-a Mirela Znaor.

Današnji svijet se suočava sa sve većim prijetnjama od terorizma, cyber kriminala i organiziranog kriminala, što zahtijeva zajednički globalni odgovor i upravo se o ovim temama raspravljalo tokom zasjedanja.

Ponovljeno je kako INTERPOL ne samo da pruža učinkovitu komunikacijsku platformu za sve zemlje članice već također povećava njihovu sposobnost da se bore protiv svih kategorija međunarodnog kriminala.

Kako je istaknuto na Skupštini, cilj koji je postavljen pod sloganom "Povezivanje policije za sigurniji svijet" nastoji se postići nova prekretnica u povijesti INTERPOL-a i omogućiti da se naredna sjednica Generalne skupštine dočeka s još više uspjeha temeljenih na zajedničkom naporu u borbi protiv svih oblika kriminala, prenosi Fena.

Delegacija BiH će tokom posjete imati i niz bilateralnih susreta na kojima će se razgovarati o nastavku suradnje i drugim važnim temama.

Kao i na ranijim zasjedanjima generalnih skupština, bit će razmatrana izvješća za prethodno razdoblje i planovi za budući rad radnih skupina uspostavljenih u okviru INTERPOL-a. Pored toga, na 86. generalnoj skupštini bit će izabrani i novi članovi Izvršnog komiteta INTERPOL-a.
INTERPOL SKUPŠTINA U PEKINGU BIH

Novo