POLAZAK NA FAKS: Savjeti za selidbu i pakovanje!

Sve za dom
POLAZAK NA FAKS: Savjeti za selidbu i pakovanje!
.

Donosimo najbolje savjete koji će vam pomoći pri pakovanju potrepština za stan ili sobu u studentskom domu kako bi sigurno stigle na svoje odredište. 

Mnogo je malih lomljivih stvari koje se mogu lako zgnječiti ili izgubiti tokom pakovanja. Naša je preporuka odlaganje u označene kutije koje će ih zaštititi. 
Nezgrapne tekstile, kao što su posteljina ili jastuci, moguće je stisnuti uz pomoć užeta ili kaiševa te tako ispuniti rupe između ostalih predmeta. 

Dobra organizacija kod kuće, olakšava kasnije raspremanje. Organizatori odjeće i obuće mogu se koristiti za prijenos odjeće i obuće, a ako odjeća ostane na vješalicama, jednostavno se može objesiti kada stignete na odredište (pomoći će i zaštitna navlaka za odjeću).

Velike predmete možete staviti u otvorene vrećice u koje će pristajati bolje nego u kutije ili kofere. Vreća uvijek može postati nova korpa za veš ili poslužiti za prijenos sportske opreme.
I knjige možete prenositi u vrećicama. Vama će odgovarati to što one imaju ručke koje omogućavaju jednostavno prenošenje kada dođe vrijeme za vađenje i prijenos knjiga u novu sobu u studentskom domu.

Ništa ne ističe vašu osobnost kao što to čine printevi ili posteri. Prenesite ih u kartonskim tuljcima (ili ih smotajte i omotajte papirom) da bi se spriječio nastanak crta. 
Uvijek je dobra ideja spakovati i malu torbu sa svim važnim stvarima. To su laptop, papiri koje potvrđuju upis na fakultet, ključevi i dokumenti. 

Novo