Oslić s povrćem
Jako jednostavan recept, sa posebnim okusom.
Sastojci
4 velika fileta ribe Oslić
ulje za prženje ribe
Povrće:
tikvice
paprike razne boje
crni luk
bijeli luk
crni patlidžan
stabla od celera
brokula
šparoge
malo iskosanog peršuna
2 žlice maslinovog ulja
sol,papar,vegeta
1 žličicu curry u prahu i koriander u prahu
1 žličica crni luk u granulama
1 žličica bijeli luk u granulama
Priprema:
Filete ribe ako su zamrznute odmrznite, iscjedite i obrišite od vode papirom, posolite i ako vam ne smeta brašno onda ih prije uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju na svakoj strani po 3-4 minuta. A ako ne volite sa brašnom onda isto pržite ih na vrućem ulju u dobroj tavi koja se ne lijepi.
Povrće operite, narežite na kocke, onda prvo propržite crni luk sa paprikama na 2 žlice maslinovog ulja , dodajte bijeli luk i dodajte svo ostalo povrće.
Kratko propržite svo povrće dok se ne počne lijepiti, dodajte iskosani peršin i onda podlijevajte vodom i dinstajte dok se svo povrće ne skuha. 5 minuta pred kraj dodajte sve začine. Služite toplo.
Izvor:coolinarika.com