Lješnjak parfe torta
Savršena kombinacija lješnjaka i čokolade.
Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
120 g šećera
120 g lješnjaka
2 žlice kakaa
Čokoladna krema
3 jaja
80 g šećera
200 g čokolade
150 g maslaca
Vanilija krema
5 žumanjaka
5 žlica šećera
1 puding od vanilije
1/2 l mlijeka
3 žlice oštrog brašna
2,5 dl vrhnja za šlag
Priprema
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postepeno dodavati šećer. Kuhačom lagano umiješati oguljene, mljevene lješnjake i kakao. Kalup veličine 28 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ̊ C 15-20 minuta.
Čokoladna krema
Jaja skuhati na pari, dodati čokoladu i otopiti. Skinuti s vatre i odmah mikserom umutiti 150g maslaca. Ohladiti.
Vanilija krema
Kremu skuhati kao puding. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti 2,5 dl umućenog vrhnja za šlag. Tortu slagati na tacnu, staviti obruč oko biskvita. Hladan biskvit poškropiti toplim mlijekom (oko 1 dl). Biskvit premazati čokoladnom kremom i ostaviti u zamrzivaču 1 sat. Premazati vanilija kremom te ostaviti u hladnjaku preko noći. Skinuti kalup te tortu ukrasiti šlagom.
Izvor:coolinarika.com