MISLILI DA JE PEDOFIL: Nevinog muškarca su zapalili i pretukli!

Svijet
MISLILI DA JE PEDOFIL: Nevinog muškarca su zapalili i pretukli!
Ukupno je 19 policajaca bilo upleteno u slučaj, a dvojica su dobila kazne zatvora. Policija kaže da su nakon ubojstva Bijana Ebrahimija unijeli niz izmjena u svoj rad. Lee James je dobio 18 godina zatvora nakon kojih može tražiti pomilovanje, a Stephen Norley koji mu je pomagao, odnosno nabavio benzin je osuđen na četiri godine zatvora

Bijan Ebrahimi, imigrant iz Irana, živio je u Bristolu i imao je dokaze da mu  Lee James, koji će ga kasnije zapalili, prijeti. No policiji je išao na živce i nisu reagirali

Bijana Ebrahimija (44) su pretukli te je ostao bez svijesti. Nakon toga su ga polili benzinom i zapalili jer su krivo mislili da je pedofil.  Ebrahimi je ubijen u srpnju 2013. godine, a policija se sada ispričala njegovoj obitelji jer ga nisu zaštitili. Ebrahimi je nekoliko dana prije napada pomoć zvao 12 puta, ali policija nije reagirali i smatrali su da samo troši njihovo vrijeme.

Ebrahimi, imigrant iz Irana, živio je u Bristolu i imao je dokaze da mu  Lee James, koji će ga kasnije zapalili, prijeti. No policija je Ebrahimija nazvala "kugom".  Rekli su mu i da ne mogu toliko energije trošiti na njega.  Budući da im je "išao na živce", dva dana prije ubojstva policija je Ebrahimija uhitila. Čim su ga pustili, susjed Lee James ga je ubio.  

Ukupno je 19 policajaca bilo upleteno u slučaj, a dvojica su dobila kazne zatvora. Policija kaže da su nakon  ubojstva Bijana Ebrahimija unijeli niz izmjena u svoj rad. Lee James je dobio 18 godina zatvora nakon kojih može tražiti pomilovanje, a Stephen Norley koji mu je pomagao, odnosno nabavio benzin je osuđen na četiri godine zatvora, piše Mirror. 

(Izvor: 24sata.hr)

Novo