Zašto biste trebali izbjegavati gazirane sokove?

Zdrav život
Zašto biste trebali izbjegavati gazirane sokove?
Ukoliko ne brinete zbog bora, sigurni smo da svi žele da im lice izgleda najbolje što može, i da se prve nepravilnosti koje donosi starenje što kasnije pojave. Posljednjih nekoliko godina stručnjaci sve više upozaravaju na izbjegavanje sokov

Ukoliko ne brinete zbog bora, sigurni smo da svi žele da im lice izgleda najbolje što može, i da se prve nepravilnosti koje donosi starenje što kasnije pojave. Posljednjih nekoliko godina stručnjaci sve više upozaravaju na izbjegavanje sokova

Istraživanje provedeno u San Franciscu pokazalo je da ljudi koji svaki dan ispijaju čašu nezdravog, gaziranog soka ranije dobivaju bore, a kože im može izgledati i do 3 godina starije. 
Istraživanje se odnosi i na zaslađene sokove čak i one na kojima stoji natpis "bez šećera", a koji su zaslađeni umjetnim zaslađivačima, jer uzrokuju pucanje kolagena u koži što dovodi do bora.

Ako ne možete izdržati bez sokova, stručnjaci preporučuju da konzumiranje sokova ograničite na nekoliko čaša sedmično, a u međuvremenu pijte puno vode i nezaslađenih čajeva.

"Dobar trik je i zamjena sokova s mineralnom vodom u kojoj se nalazi pravo voće", predlaže dermatologinja Debra Jaliman za Daily Makeover.

Novo