NOVAK ĐOKOVIĆ ZABRINUO APSOLUTNO SVE U SRBIJI: Ne znam...

Tenis
NOVAK ĐOKOVIĆ ZABRINUO APSOLUTNO SVE U SRBIJI: Ne znam...
.

Novak Đoković je izgubio u prvom međusobnom Gren slem finalu protiv Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz). Španac je u finalu Vimbldona bio uspješniji poslije pet iscrpljujućih setova rezultatom 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Novak je istakao na konferenciji za novinare da se nada će se njih dvojica još sastajati u finalim Gren slemova.

- Nadam se, sa moje strane! On će biti na Touru dosta, ne znam koliko ću ja još biti tu. Igrali smo tek tri meča, prilično blizu. Nadam se da ćemo igrati na US Openu, odigrali smo pet setova i nadam se da ćemo više gledati ovakvih mečeva u tenisu – jasno je poručio Đoković.

Inače, Alkaraz je jedan od rijetkih tenisera koji imaju pozitivan omjer protiv Đokovića. Dobio je Španac duel na Mastersu u Madridu 2022. godine, kao i ovo finale, dok je Đoković bio uspješniji u polufinalu Rolan Garosa. 

Fantastični Španac nadigrao je najboljeg tenisera u povijesti, kojemu je ovo bio prvi poraz u Wimbledonu od 2013. godine.

Alcaraz je došao do drugog Grand Slam naslova nakon osvajanja US Opena lani, a osvetio se Đokoviću za poraz u polufinalu Roland Garrosa u svibnju, kada ga je, prema vlastitom priznanju, "uništila velika trema i nervoza". Protiv Đokovića sada vodi 2:1 u međusobnim srazovima. Osim toga, pobjegao je Đokoviću na vrhu ATP liste.

Pobjedom na Wimbledonu Alcaraz je zadržao prvo mjesto na ljestvici i povećao razliku za 800 bodova pa je tako sada na ukupno 9675 bodova. Novak Đoković ima ukupno 880 manje (8795), ali je zato Daniil Medvedev daleko iza na trećem mjestu sa 6520.

Ne propustite