FRIZERKA UKAZALA NA VELIKU GREŠKU KOJU SVI PRAVIMO: Balzam se stavlja isključivo na ovaj način, nikako drugačije

Objavljeno:13.08.2022 - 15:14
A A A Times Arial

Čini se da svi dobro znamo kako se pravilno nanosi regenerator na kosu, međutim ovo je pravo iznenađenje.

Koliko god da se trudimo i bez obzira koliko kvalitetne preparate koristimo, kosa nam je uvijek drugačija kada je opremo kod kuće u odnosu na to kada je opere frizer.

Kada smo "sami svoj majstor" kosa se brže masti, ne "pada" kako treba i uvijek je naelektrisana. Već smo čuli da nema potrebe da kosu šamponiramo dva puta jer se na taj načn aktiviraju lojne žleze na glavi, a i važno je kako se češljamo - od vrhova prema korijenu.

"Većina uzme četku i krene od korena da se češlja. Iako, to može ići glatko, kasnije kad pogledate četku, vidjećete mnogo opale kose na njoj. Zato uvijek krećite od vrhova pa kosu polako češljajte prema korijenu", tvrde frizeri.

Postoji još jedna važno pravilo oko nanošenje balzama. Frizerka Rejčel Valejntan tvrdi da kosu treba prosušiti peširom prije nanošenje regeneratora. Svoju teoriju je demostrirala na slikovit način.

"Kao kad napravite čašu soka, što više vode dodate, to će sok biti razrijeđeniji. Što manje vode dodate, sok će biti gušći. Što više vode imate na kosi, regenerator će biti razređijeniji. U tom slučaju će mu biti potrebno mnogo više vremena da bi obavio svoj posao, a trošićete i veću količinu proizvoda. Dakle, kosu prosušite peškirom prije nego što nanesete regenerator, razlika će biti ogromna", objasnila je Rejčel.

Za njegu kose možete koristiti i jabukovo sirće. Pomiješajte dvije kašike sirćeta sa šoljom vode i time isperite kosu posle šamponiranja. Od jabukovog sirćeta možete da napravite i masku za kosu.

Pomiješajte kašičicu sirćeta sa dvije kašike maslinovog ulja i tri bjelanceta. Utrljajte u korijen kose, stavite plastičnu kesu, i isperite nakon 45 minuta.

Izvor: Lepa&Srećna