SAVJETI

DREVNI KINESKI MUDRAC JE REKAO - AKO POŠTUJEŠ OVA 3 PRAVILA, SVE KREĆE NABOLJE: Stara tajna protiv nevolja u životu

Objavljeno:25.10.2021 - 14:55
A A A Times Arial

Prema taositičkim mudracima suočavanje sa životnim teškoćama najbolje je primijeniti 3 pravila nečlinjenja, piše Sensa. 

Uglavnom mnogi smatraju da je akcija put do sreće, ali zapravo čovjek prije početka tog puta mora zagospodariti svojim životom. Evo koja 3 pravila prema drevnom taoizmu mijenjaju život nabolje:

1. SAMOPOUZDANJE

Vjerujte situaciji. Šta god da se desi, ipak se dešava sa razlogom. Kada nešto ne ispunjava vaša očekivanja, to je situacija, a ne vi. Ne odustajte nikada zbog situacijee!Predajte se višoj sili i naučite da prihvatate sve što se dešava, jer je ovo sudbinsko pitanje. Na putu će se stvarati razne prepreke, a mnoge od njih postavljaće va um. Ipak, ne smijete dozvoliti da to zaustavi kreativni tok. Pustite svoju intuiciju da vas preuzme, a vi radite ostalo. I bez obzira sa čim se suočite, osmjehnite se; biti pozitivan prema životu nikada ne škodi. Vjerujte da ćete uspjeti!

2. ZAHVALNOST

Budite zahvalni na svemu što se dešava i što posjedujete. Umesto da se fokusirate na ono što vam nedostaje, vi se usredsredite i posmatrajte ono na čemu ste zahvalni. Promijenite svoj pogled na život. Gledajte na njega kao na dar, a ne kao na neku vrstu prinude. Cijenite ljude koji vas vole; svijet možda neće postojati sutra, sve može nestati za minut. Svakodnevno govorite svojim voljenima da ih cijenite i da ih volite. I što je najvažnije, naučite da oprostite.

3. RADUJTE SE ŠTO ŽIVITE

KadA jednom shvatite koliko nevolja ima na svijetu, biće vam drago da živite! Ovo je prvi korak ka tome da date sve od sebe za svoju trenutnu situaciju. Zamislite budućnost, ali nemojte se zanositi predviđanjima. Izaberite svoj put, budite smireniji, pokušajte da budete zahvalni životu. Vaša intuicija, koja je neobjašnjiva, ali istinita, vodiće vas i počećete da primjećujete neograničene resurse od kojih možete imati koristi. Kada se svijet oko vas ruši, morate pogledati ruševine i onda izgraditi novi svijet od ostataka prošlosti koji su ostali. Ljudsko srce ima izmneđu 50 i 100 otkucaja u minuti u fazi mirovanja. Svaki otkucaj srca je trofej sa ugraviranim rečima "Još si živ".

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!