EVO KOLIKO KHABIB ZARADIO SINOĆ U ZADNJOJ BORBI KARIJERE: Od cifre će vam se zamantati u glavi

Objavljeno:25.10.2020 - 12:58
A A A Times Arial

Khabib Nurmagomedov dominantnom predstavom je savladao Justina Gaethjea u Abu Dhabiju te pritom zaradio bogati honorar, pet puta veći od Gaethjea.

S obzirom na to da UFC i dalje ne može računati na prihode gledatelja, ova priredba rušila je rekorde od PPV prodaje. 

Tako je Khabib zbog svoje popularnosti i vještine zaradio 3,1 milijun dolara, dok Gaethje kući nosi 630 tisuća dolara. Khabib je dodatnih 100 tisuća zaradio zbog toga što je imao borbu večeri.

Dagestanac je trokutom natjerao Gaethjea na predaju, a nakon borbe je najavio odlazak u mirovinu. Prvi put u karijeri se borio bez svog oca Abdulmanapa koji je preminuo ranije ove godine, a prije meča je majci obećao da mu je ovo posljednji u karijeri.

khabib-hero

Ostao je neporažen, u 29 borbi ostvario je isto toliko pobjeda.

"Hvala Bogu. Bog mi je dao sve. Hvala ovim momcima koji su bili sa mnom i mojim ocem. Volim ih sve. Ovo je bila moja posljednja borba. Znao sam da ću doći ovdje bez oca. To je bio prvi put, nakon toga što se desilo s mojim ocem. Kada me UFC pozvao vezano za Justina, pričao sam s majkom tri dana o tome hoću li ići na borbu bez oca i obećao sam joj da će ovo biti moja posljednja borba. Ako sam dao riječ, onda je trebam ispuniti. Ovo je bila moja posljednja borba. Samo jednu stvar želim od UFC-a, a to je da me stave na prvo mjesto pound for pound liste jer to zaslužujem. Apsolutni UFC-ov prvak lake kategorije. 29 pobjeda u 29 borbi. Mislim da to zaslužujem", kazao je Khabib koji se potom zahvalio svima u UFC-u.

 

I KAMEN BI ZAPLAKAO, OGLASIO SE KHABIB: Dirljiva poruka preminulom ocu

Nakon sinoćnjeg meča, odlučio se oprostiti od MMA karijere jer bez oca ne želi da se bori.