DA BI VAM SVAKA PITA BILA KAO ONE IZ NAJBOLJIH RESTORANA, KORISTITE OVU MALU TAJNU: Preliv za pite koji znaju samo rijetki (RECEPT)

.
Sami ćete se uvjeriti koja je ovo čarolija od preliva:
Sastojci
7 kašika brašna
1 suhi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI OVAKO UKUSAN HLJEB: Samo jedna kašika OVOG, I BIT ĆE MEKŠI NEGO IKAD!
Broj jedan za praktičnu ženu - Novi.ba. Vaš izvor informacija.
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da prije pečenja odstoji sat i po.