KUSTURICA OTKRIO ŠTA MU JE PUTIN REKAO O DODIKU: Kad ga je upoznao i vidio kakav je, rekao je samo jedno!

Vijesti
KUSTURICA OTKRIO ŠTA MU JE PUTIN REKAO O DODIKU: Kad ga je upoznao i vidio kakav je, rekao je samo jedno!
.

Filmski reditelj i savjetnik Milorada Dodika Emir Kusturica kazao je medijima da je sinoć u Beogradu razgovarao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

kusturica3

Kusturica je saopćio da je u kratkom razgovoru postignuta saglasnost o jačanju i institucionalizaciji kulturnih veza Rusije i Srbije, te je s tim u vezi predsjednik Rusije dao podršku poboljšanju uslova pod kojima se održavaju Festival klasične ruske muzike Baljšoj i Teatarski festival na Mećavniku, gdje se okupljaju studenti iz Rusije i cijelog svijeta.

20190117191640-277103

Kusturica je izjavio za Srnu da je ruskom predsjedniku prenio da je Republika Srpska veoma važan faktor i da je jačanje međusobnog prijateljstva RS-a i Rusije vrlo bitan detalj.

putin-dodik

"Predsjednik Putin je rekao da mu i duhom i djelom odgovara gospodin Milorad Dodik", naglasio je Kusturica, piše "Srna".

"Naši odnosi se, hvala Bogu, razvijaju uspješno. Upoznat sam o projektima koje realizujemo u različitim oblastima. Nadam se da ćemo se danas dotaći makar nakratko nekih od njih", rekao je Putin, saopšteno je na sajtu Kremlja. 

Putin je rekao da mu je drago da ponovo vidi Dodika i da ima priliku da mu čestita pobjedu na izborima u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. 

Dodik, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, izrazio je zadovoljstvo sastankom sa ruskim predsjednikom i zahvalio mu za čestitke za izbornu pobjedu. 

On je prenio Putinu da je u Republici Srpskoj završen proces formiranja vlasti, ali ne i na nivou Bosne i Hercegovine, gdje Savjet ministara funkcioniše u tehničkom mandatu.

Ne propustite