VITAMIN C JE NAJBOLJI PRIJATELJ VAŠE KOŽE: Otkrivamo razlog zbog kojeg je toliko djelotvoran!

Praktična žena
VITAMIN C JE NAJBOLJI PRIJATELJ VAŠE KOŽE: Otkrivamo razlog zbog kojeg je toliko djelotvoran!
_

U posljednje vrijeme agresivni sastojci preparata za njegu kože sve češće se zamjenjuju vitaminima koji čine glavni sastojak tih proizvoda.

Najveća pažnja posvećuje se vitaminu C zbog njegovih mnogobrojnih dobrobiti za njegu kože. Nedavno provedena istraživanja su pokazala da je upravo vitamin C bio jedan od najučestalijih sastojaka u kozmetici u 2017. Godinie.

U čemu je, dakle, tajna C vitamina kad je u pitanju njega kože?
 1
C vitamin je antioksidans što znači da neutralizira djelovanje slobodnih radikala koji su loši za našu kožu. Posvjetljava ten, štiti kožu od onečišćenja iz okoliša, briše smeđe mrlje, a može potaknuti čak i na proizvodnju kolagena. Smanjuje i pojavu bora.
C vitamin u kozmetičkim proizvodima najčešće dolazi u obliku seruma ili koncentrata, a nerijetko je i sastavni dio dnevnih krema za lice.

Zbog čega je C vitamin toliko popularan i sastojak je mnogih kozmetičkih preparata, pročitajte u nastavku.
 
Potiče proizvodnju kolagena
 2
C vitamin neutralizira djelovanje slobodnih radikala koji dovode do oštećenja na koži i uništavanja kolagena. Kolagen je zaslužan za kvalitetnu kožu i lijep izgled. Osim toga, C vitamin potiče regeneraciju već oštećene kože. Kod nedostatka C vitamina, smanjena je sinteza kolagena što uzrokuje tanku kožu koja je osjetljiva na sve vanjske utjecaje te time podložnija oštećenjima. S obzirom na to da potiče proizvodnju kolagena, redovita uporaba C vitamina može odgoditi pojavu bora pa će vam koža dulje izgledati svježe i mlado.
 
Štiti kožu od oštećenja
 4
Osim što je vrlo dobar antioksidans, C vitamin također štiti kožu od oštećenja, a osobito od štetnih sunčevih zraka. C vitamin prirodno ojačava kožu i odbija sve vanjske utjecaje koji bi koži mogli naštetiti. U kombinaciji s proizvodima koji sadrže SPF, C vitamin može uistinu učiniti čuda za vašu kožu.
 
Smanjuje tamne kolutove oko očiju
 5
Istraživanja su pokazala kako C vitamin poboljšava tonus kože te smanjuje nastanak podočnjaka. To je odlična vijest za sve one koji imaju problema s prekrivanjem tamnih kolutova oko očiju te su umorni od pokušaja da ih prikriju.
 
Potiče regeneraciju kože
 6
Visoka razina C vitamina u organizmu potaknuti će prirodni proces iscjeljivanja i regeneraciju kože. To ga čini idealnim za uporabu na licu i drugim dijelovima kože jer smanjuje sva nastala oštećenja i ožiljke te razne mrljice.
 
Daje koži mladenački izgled
 8
Bez obzira na starost, uvijek je dobro razmišljati o preventivnoj zaštiti od nastanka bora i svih drugih znakova starenja. Vitamin C pomaže koži da dulje zadrži svjež i mladenački izgled te zdrav sjaj jer potiče proizvodnju kolagena i jer poboljšava tonus kože.
 
Poboljšava hidrataciju kože
 
Imate li suhu kožu, proizvodi s C vitaminom su 'must-have' za vas. Pomaže kod zadržavanja vlage u koži i hidratacije općenito.
 
Smanjuje upalne procese
 3
Proizvodi koji imaju visoku koncentraciju C vitamina u svom sastavu mogu pomoći kod raznih upalnih procesa na koži. To je idealno za sve ljude koji se bore s aknama i sličnim kožnim oboljenjima.
 
Kad su proizvodi s C vitaminom u pitanju, najbolje je koristiti serume koji sadrže visoku koncentraciju tog vitamina. Prije nego uložite u neki skupocjeni proizvod, najprije proučite sastav i tek onda odlučite isplati li se uistinu kupovati taj proizvod. Možete i sami nabaviti C vitamin u praškastom obliku, odnosno čistu askorbinsku kiselinu te je dodati u svoje proizvode za njegu.
 

ZAŠTO BEBE PLAČU? Njihov plač nije uvijek opravdan, prepoznajte opravdane i one manje opravdane razloge!

Ne propustite