ČAJ JE IDEALNO RJEŠENJE ZA OVAJ HLADANI PERIOD: Evo koji čajevi imaju pozitivan uticaj i na vašu kožu!

Porodica i zdravlje
ČAJ JE IDEALNO RJEŠENJE ZA OVAJ HLADANI PERIOD: Evo koji čajevi imaju pozitivan uticaj i na vašu kožu!
.

Čajevi itekako mogu povoljno uticati na izgled vaše kože, a u nastavku vam donosimo one koji imaju najviše dobrobiti za vas.

U hladnijim danima koji su pred nama sve češće ćemo konzumirati čajeve – što zbog njihove topline, što zbog mnogih ljekovitih svojstva koja u sebi sadrže. Jedno od njih svakako je i povoljan utjecaj na našu kožu. Pročitajte koji čajevi najbolje utječu na naš izgled.

1

Zeleni čaj
Ovaj čaj sadrži antoksidanse koji pomažu koži, smanjuju holesterol, pa čak i reduciraju višak kilograma. Oni se bore protiv slobodnih radikala u organizmu koji tijelo čine podložnijem bolestima.

2

Bijeli čaj
Najmanje obrađen čaj čiji listovi i pupoljci nisu fermentirani, što znači da sadrži visok udio antioksidansa. Također, njegova blijeda nijansa znači da sadrži manje umjetnih boja od ostalih čajeva, poput zelenog ili crnog.

3

Crni čaj
Baš kao zeleni i bijeli čaj, i crni sadrži antioksidanse, ali u manjem broju. Iako ima mnoge prednosti, ako tragate za čajem koji će poboljšati izgled vaše kože, okrenite se nekim alternativama.

4

Cvjetni čaj
Visok udio polifenola u cvjetnom čaju znači da je on blag prema probavnom traktu. Svaka vrsta ima svoje prednosti: čaj od nevena je dobar za jetru, ali i utječe na ljepši i zdraviji izgled kože, čaj od kamilice smiruje ali i čisti kožu, a čaj od krizanteme hidratizira organizam, pa i kožu.

5

GRIPA I PREHLADA NEĆE MOĆI DO VAS: Ojačajte svoj imunitet redovitom konzumacijom ovog voća!

Ne propustite