NAJBOLJI RECEPT ZA MUNCHMALLOW KOLAČ: Svi će biti oduševljeni (RECEPT)

Praktična žena
NAJBOLJI RECEPT ZA MUNCHMALLOW KOLAČ: Svi će biti oduševljeni (RECEPT)
.

Danas vam donosimo recept za odličan Munchmallow kolač, koji će oduševiti sve vaše ukućane.

SASTOJCI

Čoko korica:

5 žumanaca
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
1/2 čaše ulja
2 kašike kakaa
1 kesica praška za pecivo

Pjenasti bijeli fil:

5 bjelanaca
8 kašika šećera

Čokoladni preliv:

50 g crne čokolade
25 ml ulja

427bbde4fb8beedfacce81a00ce3d048-header

PRIPREMA:

1. Pjenasto umutite žumanca sa šećerom i postepeno dodajte mlijeko, ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo. Mutite da se sve sjedini. Zagrijte rernu na najjače i zatim, smanjite na 200 stepeni. Pleh 22x35cm, namažite uljem i pospite brašnom, sipajte smjesu i pecite je 20 minuta. Poslije 15 minuta provjerite čačkalicom da li je pečeno.

2. Rernu smanjite na 150 stepeni i podesite da peče samo gornju starnu kolača. Vratite nazad kolač u rernu i sušite pjenu dok malo ne porumeni. Negde 15-tak minuta. Ali, provjeravajte. Za to vrijeme pripremajte pjenasti fil. Pjenasto umutite bjelanca i dodajte postepeno šećer da se sve sjedini. Fil treba da je čvrso umućen. Kada je korica pečena, izvadite je i dok je još vruća, premažite penasti fil od bjelanaca na nju. Izravnajte fil nožem, da ne bi bilo neravnine.

3. Pripremajte preliv. Otopite čokoladu koju ste polomili na kockice. Možete na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte čokoladi ulje i vratite da se otapa. Promiješati da se sve sjedini i ostavite da se malo prohladi dok se fil prosuši u rerni. Kada je fil gotov, izvadite ga iz rerne i prelijte čokoladu preko njega. Polako, jer će curiti malo sa strane.

Ostavite kolač da se ohladi na nekom hladnom mjestu, a onda ga stavite cijelu noć u frižider.  Korica treba da je hrskava, a fil baš pjenast. 

(Novi.ba/recepti.com)

 

Ne propustite