VUKOVI IZ ČERNOBILA UTJERUJU STRAH U KOSTI: Pogledajte kakve je zvjeri napravila radijacija! (VIDEO)

Kiosk
VUKOVI IZ ČERNOBILA UTJERUJU STRAH U KOSTI: Pogledajte kakve je zvjeri napravila radijacija! (VIDEO)
.

U dokumentarcu koji je svojevremeno objavljen na HRT-u, moglo se vidjeti kako se posljedice nuklearne katastrofe koja je pogodila Černobil i dalje osjećaju.

 OTKRIO ŠTA SE KRIJE ISPOD DEBELOG LEDA NA ANTARKTIKU: Kamera je sve snimila, OVO JE ZASTRAŠUJUĆE (VIDEO)​

1

Životi ljudi više nikada neće biti isti, ali ni životinja, jer one su, također, pretrpjele ozbiljne fizičke, ali i psihičke promjene.

2

Na ukrajinskoj strani, postoji “zabranjena zona”, gdje su postavljene kamere koje snimaju dosad neviđenu divljač koja se nalazi u kontaminiranom području.

Pogledajte i sami:

Naime, tog 26. aprila 1986. godine nuklearni reaktor br. 4 centrale u Černobilu, stotinjak kilometara sjeverno od Kijeva, eksplodirao je tokom ispitivanja sigurnosti. Nuklearno gorivo je gorjelo deset dana izbacujući u atmosferu radioaktivne čestice koje su se, po nekim procjenama, raspršile na tri četvrtine površine Europe.

Oko 35.000 odraslih osoba i oko 1.400 djece zatražilo je pomoć koja je direktno vezana za posljedice nuklearne nesreće. Različite razine zdravstvenih posljedica prouzročenih radioaktivnošću osjetilo je preko 2,4 miliona ukrajinskih građana, a konačne zdravstvene posljedice znat će se tek nakon nekoliko desetljeća. 

GOOGLE SNIMIO MISTERIOZNI ZID NA DNU OKEANA KOJI OKRUŽUJE NAŠU PLANETU: Niko ne zna ko ga je izgradio! (VIDEO)

 

 

Ne propustite