NAJVEĆE NEISTINE O KOSI! 5 mitova o kosi u koje trebate prestati vjerovati!

Praktična žena
NAJVEĆE NEISTINE O KOSI! 5 mitova o kosi u koje trebate prestati vjerovati!
.

Kosa je jedan od najljepših ukrasa svake žene, ali zdrava i sjajna kosa ne pada s neba nego zahtjeva pomnu brigu.

Međutim, iako se o kosi puno govori i piše, većina još vjeruje u neke priče koji su daleko od istine. Pa koji su to najčešći mitovi o kosi?

Mit boj 1: Često šišanje potiče rast kose
Često šišanje vrhova kose uopće ne utječe na folikule koje su bitne za rast kose. Šišali vi kosu ili ne, ona će rasti najviše po dva centimetra mjesečno. Šišanje ispucalih vrhova stvara iluziju malo gušće kose jer kad su vrhovi ispucali, kosa izgleda rjeđa.

1

Mit broj 2: Kad dugo koristite isti šampon, on prestane djelovati 
Da bi kosa bila čista, ne morate stalno mijenjati šampon. No ako ste tek počeli bojiti kosu ili češće koristite uređaje za „peglanje” ili uvijanje kose, dobra je ideja da počnete koristiti hidratizirajući šampon ako ga dosad niste koristili. Inače, nema svrhe mijenjati šampon.

2

Mit broj 3: Hladna voda za ispiranje čini kosu sjajnijom
Besmisleno je tvrditi da će nakon takvog postupka kosa biti sjajnija. Kosa ne sadrži žive stanice pa ne može reagirati na toplo i hladno. Umjesto da se smrzavate pod hladnim tušem, za sjaj kose koristite regenerator.

3

Mit broj 4: Svaki dio kose svakodnevno raščešljate 100 puta
Takvim postupkom raspoređujete prirodnu masnoću ravnomjerno po kosi pa će ona biti zdravija i sjajnija. To uopće nije točno. Zapravo, stalno češljenje izaziva trenje u kosi, što dovodi do oštećenja i lomljenja pa kosa izgleda “mrtvo” ili je kovrčava. Zato se češljajte širokim češljevima bez pretjeranog raščešljavanja.

4

Mit broj 5: Rjeđe koristite šampon pa će kosa biti manje masna
Možete kosu prati šakom šampona ili bez njega, ali ona će biti jednako masna. Manje šampona uopće ne utječe na lojne žlijezde jer na njih utječu geni i hormoni. Ali ako koristite malo šampona, na tjemenu će se nakupiti više masti i prljavštine, to će iritirati vlasište i kosa će slabije rasti.

5

NEMOJTE ČUPATI DLAČICE IZNAD OBRVA! Mogli bi izazvati komplikacije ukoliko to radite!

 

Ne propustite