OVA DOKTORICA JE DANAS BACILA SRBIJU NA KOLJENA: Kad joj vidite OBJAVU, ostat ćete bez riječi! (FOTO)

Kiosk
OVA DOKTORICA JE DANAS BACILA SRBIJU NA KOLJENA: Kad joj vidite OBJAVU, ostat ćete bez riječi! (FOTO)
.

U operacionoj sali Kliničkog centra Srbije jučer je nastao snimak o kojem danas Srbija bruji.

Prof. dr Danicu Grujičić, načelnica Odjeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), nije dozvolila da je "sitnica" poput slomljenog stopala spriječi da obavi svoju dužnost i ukaže pomoć pacijentu.

doktorica1

"NE TRAŽITE IZGOVORE! Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija. Zato sam i ovih dana sa svojim timom u operacionoj sali. Uvijek će nas sprječavati nepredviđene prepreke ali od naše volje zavisi da li će nas savladati ili ćemo ih prevazići - poručila je Danica uz fotografiju koja obilazi društvene mreže, prenosi magazin "Žena.blic".

A Danica je baš pravi ljekar, onaj koji liječi i nogu, ali i dušu. Onaj koji diže glas kada vidi nepravdu, onaj koji upozorava narod, onaj koji daje nadu. 

"Ne donosite odluke naglo, pogotovo kada se radi o životnim stvarima koje će vas uvijek pratiti. Dobro razmotrite sve opcije i sva osjećanja. Ali onog trenutka kada donesete odluku, budite efikasni i brzi i ne dozvolite nikome i ničemu da vas pokoleba. Tako se ponašajte kada se radi o vašem poslu, učenju, stvaranju, vježbanju...jedino tako možete preskakati životne stepenice i napredovati. Budite uvijek odlučni i čvrsti u svojim namerama ako ste sigurni u njih" - poručila je nedavno na jednoj od svojih fotografija pred ulazak u operacionu salu.

doktorica2

Tu je i ova poruka mlađim kolegama koja je naišla na veliki odziv javnosti, jer je u par rečenica objasnila suštinu ljekarskog poziva.

"Mlađe kolege, ako se odlučite za ovaj poziv, zaboravite na radno vrijeme. Vi ste ljekar i hirurg 24 časa dnevno 365 dana u godini. Vaše znanje i vještina su jedini način da pomognete čovjeku i oslobodite ga bola. Budite spremni da narednih decenija svakodnevno ulazite u salu i preuzimate odgovornost za tuđe živote. To je ogromna odgovornost i stres koji drugi ne mogu da razumiju, i ne tražite to od njih, jer samo vi znate koja je nagrada kada spasite život.

dokt

Kada uđete u salu, svi vaši problemi moraju da ostanu ispred. Unutra unosite samo znanje, vještinu i mir. Kada izađete, niko neće znati da ste tog dana spasili nekoliko života i da to radite svakog dana. Vaša nagrada biće kada sretnete nekog pacijenta da potpuno zdrav uživa sa svojim najbližima. Vaši izazovi i iskuišenja biće najveći ali i nagrada, a to je spašen život - poručila je Danica ljetos.

dokotrica2

Danica i na Fejsbuku otvoreno iznosi svoje stavove, a pregledi njenih snimaka broje se u desetinama hiljada. I u svakoj rečenici nailazi na bezrezervnu podršku ljudi širom Srbije.

NAJVEĆI PROMAŠAJI U GRAĐEVINARSTVU! Nevjerovatno je do koje granice seže ljudska glupost!

Ne propustite