MAKSIMALNO ISKORISTITE PROSTOR VAŠEG DOMA! Trikovi koji će vam pomoći da korisno iskoristite svaki centimetar!

Sve za dom
MAKSIMALNO ISKORISTITE PROSTOR VAŠEG DOMA! Trikovi koji će vam pomoći da korisno iskoristite svaki centimetar!
.

Bez obzira koliko imate prostora u svom domu, da li dovoljno ili mučite muku sa nedostatkom ovo su savjeti koji će vam pomoći da bolje iskoristite svaki centimetar.


- Smanjite veličinu kreveta. Naravno, svi žele krevet kraljevske veličine, ali trebate li zaista toliki krevet?

1
- Maknite velike ormare. Veliki ormari zauzimaju puno prostora, stoga su ponekad bolje rješenje ladice ispod kreveta.
- Koristite multifunkcionalan namještaj. Npr, kauč na razvlačenje.

2
- Organizirajte ormare, kako biste učinkovito iskoristili vertikalni prostor. Što više stvari spremite u ormare, to ćete imati manje potrebe za dodatnim komodama.
- Stavite velika ogledala, jer se prostor doima većim s njima.

3
- Maknite televizor i ostalu tehniku iz spavaće sobe  te prebacite u dnevni boravak. Ako ne možete živjeti bez televizora i sterea objesite ih na zid.
- Koristite monokromatske sheme boja. Zidovi i namještaj neka budu u nijansama iste boje. Bijela boja je odličan odabir jer djeluje vrlo prozračno. Tamne boje u malom prostoru mogu učiniti da se doima poput kaveza.

4
-Male sobe bi trebale imati nježno i blago osvjetljenje. Svjetlo uz krevet vizualno će povećati sobu. Izbjegavajte podne lampe, te postavite zidne ili stropne.
-Plahte i zastori neka budu jednobojni, svijetlih nijansi u boji namještaja ili zidova. Prekrivač neka pada sa svih strana kreveta. To će učiniti sobu vizualno većom. Izbjegavajte teške zastore, te birajte prozračne tkanine.

5
-U kutove stavite staklene police. To je učinkovit način iskorištavanja kutova. Transparentno staklo neće „otežati“ prostoriju.  Dekorativna ogledala ili staklene police nemojte držati u blizini kreveta.

6

SVI ĆE VAM POZAVIDJETI! Ovim detaljima osvježite svoj dom!

 

Ne propustite