UŽASNO! Čudne stvari koje žene rade kada ih niko ne gleda

E buraz
UŽASNO! Čudne stvari koje žene rade kada ih niko ne gleda
.

Žene u crtežima Sali Nikson ne znaju da ne možemo da ih vidimo. One ne poziraju, ne smiju se, ne rade ništa pretjerano zanimljivo, i to je ono što čini Niksonine radove fascinantnim. Žene žive u svijetu u kojem se izgled konstantno ocjenjuje - osim ukoliko nismo potpuno sami, rijetko imamo privilegiju da se ne sudi o našoj fizičkoj prezentaciji.

 

Videti žene u umjetnosti koje nisu predmet nadgledanja i ocjenjivanja, koje ne uvlače stomake, ne izvijaju leđa ili oblizuju napućena usta, je nešto divno, osvježavajuće i nešto sa čim se možemo duboko povezati.

"Žene koje crtam najvećim dijelom dolaze iz moje mašte, ali ipak, svaka od njih, na ovaj ili onaj način, reflektuje moju ličnost", kaže Nikson za The Creators Project.

"One nemaju savršena tijela ili savršene navike i to ih čini nama bliskim. Scene koje stvaram oko njih su obična mjesta: kupatilo, restoran, razbacana spavaća soba. Šta god je u pitanju, moj cilj sa svakim crtežom je da izdignem nešto naizgled svakodnevno do nečeg posebnog i vrijednog gledanja".


#1 Spavaj sa kućnim ljubimcem

2

 

#2 Prave čudne pokrete kada žele da obuku nešto usko

5

 

#3 Pretjerano jedu

3

 

#4 Nezadovoljno provode vrijeme pred ogledalom

4

 

#5 Pretjerano jedu

6

 

#6 Ogovaraju nekog preko telefona

 

8

#7 Dugo razmišljaju u samoći

9

 

#8

10

 

#9 Pokušavaj da budu kreativne

 

11

#10 Grickaju nokte

12

 

#11

1

#12 Čopaju nos

muski-magazin-fun-zanimljivosti-zene-99

Ne propustite