U GLAVI TUŠA SE NALAZI BAKTERIJA KOJA IZAZIVA UPALU PLUĆA: Ovo je najbolji način da ga OČISTITE!

Sve za dom
U GLAVI TUŠA SE NALAZI BAKTERIJA KOJA IZAZIVA UPALU PLUĆA: Ovo je najbolji način da ga OČISTITE!
.

Da li ste znali da se neke od najopasnijih bakterija nalaze u vašem kupatilu, tačnije u vašem tušu?

tussss

MOJE KUPATILO NIKADA NIJE BILO OVAKO ČESTO: Ovo je sve što vam treba da biste to postigli​

Naime, istraživači su otkrili kako se u glavi tuša nalazi mikobakterija koja može ozbiljno da ugrozi vaše zdravlje.

1

- Dovoljno je disati ispod tuša, a bakterije udisanjem mogu da uđu u pluća -  objašnjava dr. Barbara Keber, direktorka odjeljenja opšte prakse bolnici Glen Kouv u Njuvelu.

2

Istraživanje je provedeno u 656 domaćinstava u Evropi i Americi, gdje je ustanovljeno kako ovaj maleni organizam češće obitava u glavama tuševa koji vodu crpe iz komunalnih slavina i na područjima gdje je čest oblik bakterijskih upala pluća, što ukazuje na mogućnost da upravo ovaj oblik bakterije prenosi zarazu.

3

Simptomi infekcije pluća zaraženih ovom bakterijom uključuju hronični ili ponavljajući kašalj, gubitak težine, temperaturu i gubitak energije. Ono što je iznenadilo jeste da su metalni tuševi sadržavali više mikobakterija od plastičnih.

4

Doktorica naglašava kako se većina ljudi neće razboljeti od ovih mikobakterija u tuševima, ali ipak postoji osjetljiviji dio populacije koji mora biti oprezan.

5

- Osobe koje imaju slabiji imunološki sistem imaju veći rizik za infekciju - rekao je specijalist za plućne bolesti Len Horovic.

6

Kako biste smanjili rizik od oboljevanja, savjetujemo vam da redovno čistite tuš i to tako što ćete ga potopiti u rastvor alkoholnog sirćeta i vode. Alkoholno sirće inače djeluje antibakterijski.

7

NAJORGANIZOVANIJA ŽENA NA SVIJETU OTKRILA TRIK: Uvucite jorgan u posteljinu za 30 sekundi (VIDEO)

 

Ne propustite