Ovih SEDAM laganih prirodnih načina će vam pomoći da IZLIJEČITE vaše zube

E buraz
Ovih SEDAM laganih prirodnih načina će vam pomoći da IZLIJEČITE vaše zube
.

Još uvijek vjeruješ u zubnu vilu? Idealna je prilika da se zaustavite i pretvorite u vlastitu! Vaši zubi, baš kao i drugi dijelovi vašeg tijela, zahtijevaju vašu pažnju i odgovarajuću njegu. U slučaju da vam nije stalo do odlaska stomatologu, možete pokušati suzbiti zubni trulež bez ikoga drugog.

#1 Promijeni ishranu.

1

 

Promjenom prehrane pouzdano pomažete u podržavanju vašeg zdravlja, bez obzira na to koji je vaš cilj. Ispitivanje podijeljeno u britanskom medicinskom časopisu predložilo je da prilagodba režimu prehrane može stvarno preokrenuti zube. Svakako smo shvatili da upotreba predmeta bogatih šećerom izaziva opadanje zuba i da fitinsko korozivno djelovanje može spriječiti asimilaciju kalcijuma. U svakom slučaju, u slučaju da promijenite uzorke prehrane, nikad se nećete suočiti s takvim problemima.

#2 Žvake bez šećera

2

 

Može zvučati neočekivano, no žvakanje gume bez šećera u stvari može pomoći da izbjegnete truljenje zuba. Većina guma bez šećera sadrži segment pod nazivom ksilitol, koji je prirodni zaslađivač. Xilitol ne potiče razvoj mikroba u ustima. Osim toga, kada žvaćete, vaša usta opterećuju sline koja može normalno oprati ostatke hrane.

#3 Mijenjaj četkicu češće.

3

 

Pokušajte ne koristiti pokrivače za vašu četkicu za zube jer mogu imati mikroorganizme i mikrobe. Umjesto toga, jednostavno operite četkom s vodom nakon svake upotrebe i ostavite ga da se osuši na zraku.

#4 Brini se za zube

4

 

Prema Međunarodnom udruženju za stomatološku zaštitu, oko 42% odraslih osoba koristi samo četkicu za zube za oralnu njegu. Sada više i ne razumijemo da naša stomatološka briga nije ispravna ili zahtijeva promjene. U slučaju da trebate štititi zube od ranog truljenja, uključite prateće korake u rutinu stomatološke zaštite rano ujutro i prije odlaska u krevet: perite zube dvije minute, glancajte zube i koristite vodicu za ispiranje.

#5 Posjećuj zubara

5

 

Stomatološki stručnjak će se čistiti blizu linije desni na leđima i prednjoj strani zuba kako bi izbacili bilo koji plak i kamenac. Standardno čišćenje je kritični napredak u borbi protiv bolesti.

#6 Dodaj vitamine.

6

 

Upravo smo razgovarali o odlaganju poslastica i slatkiša iz vašeg režima prehrane, ali postoji još jedna stvar koju možete učiniti kako biste omogućili vašim zubima da opstanu. Vitamini su osnovni za izgradnju velike snage zuba. Koritite vitamine B i D.

#7 Probajte kokosovo ulje.

7

Želite li znati još jedan odličan način korištenja kokosovog ulja? Možete pokušati kokosovo ulje kako biste normalno štitili zube od truleži. Ulje izbacuje mikrobe iz zuba i normalno ih mijenja. Samo isperite žlicu kokosovog ulja u ustima 20 minuta do tačke kada salivacija i ulje postanu glatki i bijeli. Pokušajte ga ne progutati. To je tako jednostavno i tako uvjerljivo!

Ne propustite