NE DOZVOLITE DA VAS PREVARE: Evo kako da razlikujete prave parfeme od lažnih kopija

E buraz
NE DOZVOLITE DA VAS PREVARE: Evo kako da razlikujete prave parfeme od lažnih kopija
.

Velika je vjerovatnoća da ćete naići na lažni parfem čak i na policama velikih prodavnica i ovo ne samo da može da vas učini uznemirenim zbog bačenog novca već može štetiti vašem zdravlju. Srećom, postoji nekoliko znakova kako lako možete da prepoznate falsifikat.

1. Proverite pakovanje

1

Autentični parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i savijen besprijekorno, tako da čvrsto može da pridržava kutiju. Nepravilno umotan celofan, sa druge strane, predstavlja izdajnički znak falsifikovanih parfema.

2. Šavovi bez mane

2

Ako je plastična ambalaža parfema kutije zapečaćena na ružan način (šav je širok više od 5 mm i ima višak lepka) onda parfem nije autentičan. Omot od originalnog parfema uvek ima besprijekorne šavove.

3. Kartonska kutija

3

Prava ambalaža napravljena je od kvalitetnog kartona i dizajnirana je da zaštiti bocu od oštećenja. Zato u kutiji postoji posebna konstrukcija koja drži bocu parfema na mestu.
Karton treba da bude bijel, ne sivkast.

4. Oznake i natpisi

4

Pogledajte zlatni krug. Strelica na desno uvijek treba da je tamnija od strelice koja pokazuje na lijevo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da provjerite sajt proizvođača u potrazi za dodatnim informacijama kako izgleda pakovanje. Čak i najmanji neslaganje znak je falsifikata.

5. Dizajn i ime

5

Gledajući kroz rafove u prodavnicama mirisa, možete vidjeti parfeme koji imaju sličan izgled i miris sa nekim od vrhunskih dizajnera parfema. Ovaj jednostavni trik omogućava podmuklim proizvođačima da se zaštitite od parnica. Dakle, ne zaboravite da pažljivo izvršite uvid u bocu parfema prije nego što ga kupite.

6. Boja parfema

6

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično blijeda. Udarna "hemijska" boja tečnosti znak je lažnog parfema.

7. Otvarač

7

Otvarač originalnog parfema treba da bude savršeno simetričan (osim ako nije drugačije dizajniran u originalnom stvaranju, naravno).

8. Serijski broj

8

Serijski broj treba da bude na dnu boce (ne i zalepljen na njemu). Serijski broj na bočici treba da odgovara broju na dnu kutije. Treba da je utisnut na dnu kutije ili štampan mastilom.

9. Bočica

9

Autentičan parfem treba da ima kvalitetnu bocu sa glatkom i finom površinom. Boca od lažnog parfema ima malo grublje konture.

10. Dno boce

10

Dno originalnog parfema je savršeno zakrivljen, bez velike udaljenosti između dna boce i parfema.

Ne propustite