OVIH 9 STVARI PRIVLAČE SREĆU: Ako ovako uredite dom, prizvat ćete LJUBAV I BRDO NOVCA

Sve za dom
OVIH 9 STVARI PRIVLAČE SREĆU: Ako ovako uredite dom, prizvat ćete LJUBAV I BRDO NOVCA
.

Nije svejedno kako ćete urediti prostor u kojem najviše boravite. 

Ovih devet stvari privlače sreću u vaš dom. 

dom20


OVAJ DETALJ U KUĆI OTKRIVA DA STE SIROMAŠNI: Svi ovo stavljaju u sobu, A NE ZNAJU JE TO ODRAZ KOKUZLUKA!

Trajne biljke

 Osim što će izgledati lijepo u kući, jedno američko istraživanje pokazalo je da žive biljke u stanu pomažu da se osjećamo sretnije. Sobne biljke dodatno pomažu kod smanjenja stresa. 

biljke

Lične fotografije

Naučnici sa Univerziteta Portsmouth otkrili su da posmatranje fotografija  djeluje kao utjeha kada smo u melanholiji i pomaže kod depresije.

Stavite u svoja četiri zida fotografije na kojima su zabilježeni lijeoi trenuci - koji vas usrećuju i nasmijavaju. Naročito su poželjne stare fotografije, na primjer iz djetinjstva – koje nepogrešivo bude osjećaj sreće.

slike

 
Zeleni ili žuti zid

Koja boja zidova prevladava u vašem stanu? Naučnici sa Univerziteta Vrije u Amsterdamu otkrili su da žuta i zelena boja najviše od svih boja bude osjećaj sreće.

bijeli-zidovi

Svijeće s mirisom vanilie

Svijeće uopšte pružaju prijatnu atmosferu u kući. Međutim, jedno istraživanje sa Univerziteta Oxford istraživalo je različite mirise. Otkrili su da nam miris vanile pomaže da se opustimo se te nam poboljšava raspoloženje.

dnevnik

Pisanje dnevnika

Da li pisanje dnevnika može da vas usreći? Može, i te kako. Naučnici su u jednom istraživanju otkrili da djeluje na psihu poput razgovora s prijateljima.

Zapisivanje pozitivnih razmišljanja o budućnosti, kao i čitanje zapisa, čini nas još sretnijim.

cvijeceee

Miris cvijeća

Ne čini nas samo cvijeće sretnim – i parfemi ili osvježivači vazduha s cvijetnim mirisima (poput mirisa ruže) bude u nama osjećaje sreće, otkrili su naučnici.

krevet

Pospremljen krevet

Sigurno vam se dešava da ujutru u žurbi zaboravite da pospremite krevet. Jedno istraživanje pokazalo je da su ljudi koji ujutro spremaju krevet sretniji od onih koji to ne rade. U tom istraživanju (portala Hunch.com) učestovalo je 68.000 ljudi, a pokazalo se da bismo zaista trebali odvojiti za pospremanje dva minuta ujutro.

muski-magazin-fun-zanimljivosti-10-najpametnijih-rasa-pasa-10

Domaće životinje

Ono što smo u srcu oduvijek znali, sada je dokazalo i Američko psihološko društvo: vlasnici domaćih životinja imaju više samopouzdanja te bolje društvene kompetencije.

dom2

Manje je više

Izreku „Manje je više!“ sigurno niste prvi puta čuli. Definitivno je treba uzeti k srcu kad je riječ o vašoj kući. Previše predmeta u stanu ( naročito raznog kičeraja) podiže nivo hormona stresa. Dakle, što je više stvari u stanu, toliko ste nesretniji. Razlog: ljude nered asocira na neuspjeh.

 

Ne propustite