PRIČA IZ ZAGREBAČKOG TRAMVAJA HIT NA BALKANU: Ustupio je mjesto trudnici, ali ovo ni u ludilu nije očekivao!

Kiosk
PRIČA IZ ZAGREBAČKOG TRAMVAJA HIT NA BALKANU: Ustupio je mjesto trudnici, ali ovo ni u ludilu nije očekivao!
.

Na Facebooku se pojavila priča o događaju u zagrebačkom tramvaju broj 14,  a koja je za kratko vrijeme postala hit na Balkanu. 

Prema autoru koji je napisao ovaj post, sve je počelo kada je jedan tamnoputi putnik ustupio svoje mjesto trudnici, ali onda se u cijelu priču uključila jedna starija gospođa. 

tramvaj1

Njegov post prenosimo u cjelosti.

Tramvaj broj 14, šest sati poslije podne, špica, svi se vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sjedi je crnac, neodređenih godina. Tramvaj staje na stajalište, ulazi žena, trudna, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi. Crnac, vidjevši trudnu ženu, kaže:

– Izvolite, sjednite, ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mjesto i ustaje.

tramvaj2

U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, vidjevši slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sjedište. I sjedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče:

– Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgleda umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne.”

tramvaj3

Na to će baba:

– Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovdje, u ovoj civilizovanoj zemlji ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim. 

tramvaj4

Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi:

tramvaj5

– Ne znam iz kog ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!”

Ne propustite