ZATVOR IZ KOJEG NEMA IZLASKA I BIJEGA, OVDJE ŽIVE NAJGORI OD NAJGORIH: "Ovo mjesto nije za ljude, pogledajte samo kako izgleda" (FOTO)

Kiosk
ZATVOR IZ KOJEG NEMA IZLASKA I BIJEGA, OVDJE ŽIVE NAJGORI OD NAJGORIH: "Ovo mjesto nije za ljude, pogledajte samo kako izgleda" (FOTO)
.

ADX, odnosno kaznionica maksimalne sigurnosti u Florence-u u Coloradu, najčuvaniji je zatvor u Americi.

1

DIGAO JE DRON I SNIMIO NESTVARAN PRIZOR U PRAŠUMI: Niko nije znao da ONI POSTOJE, spremite se na iznenađenje (VIDEO)​

U njemu se nalaze najgori i najnasilniji zatvorenici. U njemu svaki zatvorenik provodi 23 sata na dan u samici, piše Business Insider. 

2

U ovom zatvoru  se trenutno nalazi 422 zatvorenika, a neki od "poznatijih" ličnosti u ovom zatvoru su Ramzi Yousef koji je osuđen zbog napada na Svjetski trgovački centar 1993., Terry Nichols, napad na Oklahomu 1995., Robert Hanssen, bivši agent FBI-a koji je Rusima prodavao povjerljive informacije, Zacarias Moussaoui, jedan od urotnika 11. septembra...

Ćelije su velike 3,65x 2,13 metara s debelim betonskim zidovima, dvostrukim željeznim vratima i samo jednim prozorom koji je visok 90 centimetara, ali širok samo 10 centimetara.

3

4

Svaka ćelija ima odjel s tušem i zahodom, a spavaju na tankim madracima položenim na betonskim pločama. U svakoj ćeliji se nalazi televizor, a dopušten im je pristup knjigama i novinama. 

5

7

Pisma i razgovori se nadgledaju cijelo vrijeme, a zatvorenici mogu nakon nekog vremena dobiti zatvorske poslove, kao što su čišćenje tuševa ili preseljenje među opću populaciju. 

8

Kada zatvorenici napuštaju ćelije, moraju imati zavezane noge, ruke i lance oko stomaka, uz pratnju čuvara.

Rekreacija u kavezu na otvorenom omogućena im je jedan sat dnevno, ali ni ona se ne odvija na prostoru većem od njihovih ćelija. Uz to, unutar kaveza mogu vidjeti tek nebo. 
Amnesty International objavio je da zatvorenici u ADX ponekad danima žive bez da su i s kim progovorili i riječ, piše "Index.hr".

9

10

"Ovo mjesto nije za ljude", ispričao je Robert Hood, koji je bio upravitelj zatvora od 2002. do 2005. 

11

12

13

14

15

Ne propustite