UDALA SAM SE ZA ARAPA I POSTALA MU DRUGA ŽENA: Ovako naš brak IZGLEDA!

Kiosk
UDALA SAM SE ZA ARAPA I POSTALA MU DRUGA ŽENA: Ovako naš brak IZGLEDA!
.

Tridesetšestogodišnja Sarajka, koja iz prvog braka ima dvoje djece, postala je druga supruga jednom Arapinu. Ona pojašnjava da se oko dva mjeseca, putem telefona i videoporuka, upoznavala s njegovim načinom života i običajima. Njen otac je dao pristanak za sklapanje braka i vjenčali su se u Sarajevu, piše Birn.

“Pristala sam svjesno na takvu vrstu braka. Vjenčani smo pred Allahom…”, kaže Sarajka.

Ona tvrdi da poznaje još dvadesetak žena koje su postale druge, a jedna i treća žena Arapinu.

burka

U Islamskoj zajednici u BiH navode da nemaju podataka o ovoj pojavi. Ukoliko bi eventualno neki imam obavio takvo vjenčanje, bio bi disciplinski odgovoran, jer bi to značilo kršenje procedura koje postoje unutar Islamske zajednice.

Naime, prije obavljanja šerijatskog, u BiH je potrebno obaviti općinsko vjenčanje, koje se radi u skladu sa Porodičnim zakonom. Prema tom zakonu, nije moguća poligamija – da jedan supružnik ima više od jedne supružnice.

udaja

Pristajući na brak sa Arapinom, Sarajka je, kako kaže, bila svjesna da muž neće s njom biti svaki dan. Objašnjava da on dolazi u BiH skoro svaki mjesec, i to zavisi od obima posla koji radi u svojoj državi ili u BiH.

VODITELJ MOLIO NOVINARE DA JE NE SLIKAJU: Na svadbi Karića svi su gledali u haljinu Marićeve žene I SRAMAN GORNJI DIO (FOTO)

“Što se tiče mog muža, on je jedna duša od čovjeka. Svaki dan se čujemo i vidimo preko tih videopoziva. Meni ne nedostaje tih lijepih riječi i upućivanja poljubaca”, priča Sarajka, ističući da je u potpunosti osjetila njegovo poštovanje i ljubav.

zene-burka-nikab

Prema riječima Sarajke, vrijeme dok joj muž nije u BiH koristi da bude s djecom, odmori se psihički i jednostavno “za sebe”.

“Kad je on tu, ja uživam, hodam…”, kaže ona.

arapi-zene

Ženama koje se udaju za Arape ona savjetuje da moraju prihvatiti da im muževi neće biti tu konstantno, jer su već oženjeni, imaju djecu i posao u drugim državama.

“Ako je žena pristala da dijeli muža s drugom ženom, mora prihvatiti uslove koje nosi takav brak”, napominje ona.

burka1

Prilikom sklapanja braka sa Arapinom, Sarajka je dobila mehr (određena imovina ili iznos koji suprug daje ako dođe do razvoda). Uz to, naglašava, svaki joj mjesec daje određeni iznos kako bi mogla izdržavati sebe i djecu, kao i za druge troškove.

“Pretežno, oni traže žene koje su razvedene i imaju djecu, da im obezbijede neku budućnost. Njima nije u interesu da imaju djecu s tim ženama, mada ima i takvih slučajeva”, kaže ona.

treca3

Brzi test vida: Samo 5% ljudi može da vidi TAČAN BROJ NA SLICI, jeste li među njima?

Ne propustite