SVE RIBAJU WC ŠOLJU NA OVAJ NAČIN, ALI TO JE POGREŠNO: Ovaj trik će vam olakšati život! (VIDEO)

Sve za dom
SVE RIBAJU WC ŠOLJU NA OVAJ NAČIN, ALI TO JE POGREŠNO: Ovaj trik će vam olakšati život! (VIDEO)
.

Sigurno i vi WC šolju ribate na pogrešan način, a ona je jedna od najprljavijih stvari u našim domovima.

Kada odlučite da je vrijeme za detaljno ribanje šolje, vjerovatno se odmah prihvatate četke koja stoji pored nje, a ona vam je zapravo najveći neprijatelj. Kada koristite ovu četku, pokupili ste sve bakterije koje su se okupile na čekinjama, i ako je baš detaljno ne operete, već samo properete i vratite na mjesto, stvorili ste idealan ambijent za dalje razmnožavanje fekalnih bakterija.

wc-solja

"Kada na taj način koristite četku, samo doprinosite razmnožavanju bakterija. Da biste minimalizovali rizik, četku poslije svake upotrebe treba da potopite u jak izbijeljivač da biste pobili bakterije" , savjetuje ekspert za higijenu i domaćinstvo, Stefani C.

wc3

Pored toga, savjetuje ona, povremeno treba da potopite četku u dezinfekciono sredstvo i ostavite je da prenoći.

Ovo je najveća, ali ne i jedina greška koju većina nas pravi - evo još nekih.

Kada čistite toalet, uglavnom preskačete zadnji dio šolje. Ali samo zato što ga ne vidite, ne znači da i na njemu nema bakterija. Ako pustite da se nagomilaju, biće teško to detaljno oribati u jednoj turi, tako da bi bilo mnogo bolje da svaki put kada ribate šolju pažnju posvetite i tom zadnjem dijelu.


PRVO ZATVORITE DASKU, PA TEK ONDA POVUCITE VODU

Ovaj jednostavan potez će vam mnogo pomoći da smanjite broj bakterija u kupatilu. Ne zaboravite da kada povučete vodu a daska je dignuta, bakterije mogu da se nađu i u radijusu od 25cm oko šolje, i nadamo se da će vas ova informacija motivisati da prvo spustite dasku a tek onda povučete vodu.

wc-solja

Kada vidite šta je on napravio u SVOM WC-u bit ćete LJUBOMORNI: Garantujemo da niste vidjeli ništa GENIJALNIJE!

Ne propustite