PROCURIO SNIMAK KOJI SU SVI ŽELJNO ČEKALI: Pogledajte kako je Khabibov trener izdegenečio McGregora

Kiosk
PROCURIO SNIMAK KOJI SU SVI ŽELJNO ČEKALI: Pogledajte kako je Khabibov trener izdegenečio McGregora
.

Khabib Nurmagomedov je prošle nedjelje na sjajan način odbranio titulu u lakoj kategoriji na UFC229 u Las Vegasu. Ponizio je Conora McGregora u oktagonu, a onda se i obračunao s pojedinim članovima njegovog tima. Dagestanac nije ostao imun na uvrede u kojima je spominjana njegova vjera, kao i porodica, te zemlja.

Dagestanski orao se ne miri s najavljenim kaznama i suspenzijama nastalim nakon haosa, kojeg je izazvao nakon subotnje pobjede nad lajavim Conorom McGregorom. Danas je uputio otvoreno pismo u kojem se odriče honorara i ne planira više nastupati za UFC ako se potvrdi otkaz koji je Dana White najavio Zubairu Tukhugovu iz njegovog tima.

"Zašto niste otpustili nikog iz njihovog tima kada su napali bus i povrijedili nekoliko ljudi? Mogli su nekoga ubitiZbog toga je neko mogao izgubiti život. Zašto niko ništa ne priča o vrijeđanju moje zemlje, religije, nacije, porodice? Zašto kažnjavate samo moj tim, kada su obje ekipe sudjelovale u tučnjavi. Ako kažete da sam ja sve započeo, ne slažem se s tim, jer sam ja samo završio što je on započeo.“

Nurmagomedov je spreman ići i korak dalje i navodi da neće odreći svojih prijatelja i ne pristaje na najavljenu kaznu.

„Ako nekog morate kazniti, kaznite mene. Zubaira Tukhugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću šutjeti zbog svega, prevarili ste se. Otkazali ste Zubairin meč i želite ga otpustiti jer je udario McGregora. Ne zaboravite da je on prvi udario mog brata, samo pogledajte video. Ako ga otpustite, gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne odustajemo od braće i ja za brata idem do kraja. Ako nakon svega što sam vam naveo ne promijenite odluku, pošaljite mi raskid mog ugovora, inače ću ga ja sam prekinuti.“

khabib-nurmagomedov-conor-mcgrego

Na kraju priče ostao je sporan i novac koji je još zamrznut do okončanja istrage.

„Još jedna stvar. Možete zadržati novac koji ste mi uzeli. Očigledno ste zauzeti s tim i nadam se samo da vam neće zapeti u grlu. Mi smo branili svoju čast i to je najvažnija stvar. Mi idemo do kraja!“, zaključio je Khabib.

khabib

U međuvremenu, sjajni Dagestanac dobio je vrlo zanimljivu ponudu za nastavak karijere. Tako je jutros otkrio kako je dobio ponudu WWE organizacije. Rukovodstvo popularnih kečera bi ga rado vidjelo u svom timu, a Khabib je pitao fanove šta misle o tome.

khabib

"WWW me pitao da im se pridružim. Šta mislite o tome?", pitao je Dagestanac na Twitteru, a većina fanova se složila s tim.

khabib

Nakon borbe u Las Vegasu nastao je potpuni haos, a prvo je Khabib preskočio ogradu i krenuo na trenera McGregora, a Irac je u kavezu dobio batine od članova tima dagestanskog borca. Dok je pažnja bila usmjerena ka Khabibu, u oktagonu je njegov trener brutalno istukao McGregora, a sada je objavljen i snimak tog čina.

(Novi.ba)

Ne propustite