STALNO STE GLADNI: Obavezno provjerite OVO, možda bolujete od jedne od OVIH opasnih bolesti

Porodica i zdravlje
STALNO STE GLADNI: Obavezno provjerite OVO, možda bolujete od jedne od OVIH opasnih bolesti
.

Ako stalno osjećate glad, a ne znate razlog za to, moguće je da se radi o nekom medicinskom problemu. Evo zbog kojih 10 razloga osjećate glad i prejedate se, jer je u nekim slučajevima potrebna čak i ljekarska pomoć.

1. Hipertiroidizam

b

Ukoliko mislite da jedete više nego obično, a i dalje gubite na kilaži, moguće je da vaša štitna žlijezda proizvodi više hormona nego što bi trebalo. Mislite o štitnoj žlijezdi kao o endokrinom organu koji svaki proces u vašem tijelu ubrzava. Takođe se može desiti da teže zadovoljavate svoje apetite, ukoliko je štitna žlijezda previše aktivna. Takođe možete iskusiti nagle promjene raspoloženja, umor, nokti će biti lomljivi, a kosa opadati.

PSORIJAZU je moguće izliječiti i to PRIRODNO: Potrebna vam je samo OVA BILJKA, a imate je u vrtu!
2. Hipoglikemija

1

Nizak nivo šećera u krvi može se dogoditi iz više razloga, a neki od njih su preskakanje obroka ili problemi sa pankreasom. Rezultat je isti, stomak koji krči vapeći za energetskim podsticajem.

 
3. Dijabetes

b2

I dijabetes tipa 1 i tipa 2 remete nivo šećera u krvi, što može dovesti do osjećaja gladi u trenucima kada ljudi pokušavaju da vrate nivo šećera u normalu. Nizak nivo šećera u krvi izaziva apetit, a visok nivo šećera izaziva žudnju za hranom.

 
4. Stres

b3

Tokom rasprave ili svađe, hormon stresa kotizol preplaviće naše tijelo, te smo zbog toga ubjeđeni da smo gladni kada zapravo i nemamo potrebu za kalorijama. To nije prejedanje iz nužde, već nam mozak zbog prevelike količine kortizola govori da smo gladni.

 
5. Gojaznost

b4

Prejedanje može dovesti do povećanja tjelesne težine, ali u začaranom krugu, samo gojaznost može dovesti do toga da ste stalno gladni. Višak masti može dovesti do porasta nivoa insulina, što takođe učiniti da budete gladni. Masne ćelije mogu dovesti do toga da budete manje osjetljivi na hormon sitosti, leptin.

6. Određeni lijekovi

b5

Povećan apetit je nuspovaja unošenja mnogih lijekova, uključujući i antidepresive, steroide za razne alergije, kao i lupus, isto tako i za lijekove protiv epileptičnih napada. U svakom slučaju nemojte prestajati sa svojom terapijom, već se konsultujte sa ljekarom oko eventualne promjene medikacije.
7. Nesanica

b6

Bez preporučenih 7-8 sati sna svake noći, vašem tijelu će biti teže da reguliše hormone koji kontrolišu nivo gladi kada se probudite. Hormon gladi, grelin će biti aktivniji i osjećaćete glad čak i kada vam kalorije nisu potrebne.
8. PMS

b7

Hormonske promjene koje se dešavaju tokom PMS-a mogu vas natjerati da pojedete mnogo slatkiša, ali vam je isto tako i potrebno više kalorija kako bi zadovoljili svoje tijelo koje je posebno zahtjevno onih dana u mjesecu. Žene se u ovom periodu često osjećaju umorno i dehidrirano, ali kako bilo tijelo svakako zahtjeva više kalorija.
9. Dehidratacija

b8

Čak i ako osjećate glad, možda se osjećaj gladi pomješali sa tim da vaše tijelo zapravo traži vodu. Često ćete kada tijelu nedostaje vode zapravo prvo osjetiti glad, pa tek nakon nekog vremena žeđ. Šta god osjećali, telu je potrebno oko 7-8 čaša vode dnevno kako bi normalno funkcionisalo.
10. Depresija

b11

Do prejedanja može doći u slučaju depresije ili anksioznosti. Takođe može biti uzrok nedostatak serotonina koji podiže raspoloženje, a hrana kao što je pasta ili hljeb dovodi do povećanja njegovog nivoa, kažu ljekari.

MUČI VAS ZATVOR I DANIMA NISTE IŠLI U WC? Pritisnite ovu tačku na stomaku, odmah ćete OTRČATI U TOALET!

Ne propustite