RECEPT

DESERT U ŠOLJI GOTOV ZA NEKOLIKO MINUTA: Neodoljiv spoj čokolade i kikirikija

Objavljeno:26.09.2018 - 16:14
A A A Times Arial

Ovaj desert u čaši ukusna je poslastica koja se brzo pravi, te je pravi izbor kada nemate puno vremena. 

Jednostavan čokoladni muh cake s kikiriki puterom možete poslužiti sa kuglom sladoleda od vanilije. 

Sastojci:

40 grama brašna
2 kašike kakaa u prahu
2 kašike šećera
¼ kašike praška za pecivo
60 ml mlijeka
2 kašike rastopljenog maslaca
1 kašika kikiriki maslaca
¼ kašike ekstrakta vanile
1 kašika nasjeckane čokolade

mug

Priprema:

 

U posudi pomiješajte brašno, kakao, šećer i prašak za pecivo.
Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanile, a potom i nasjeckanu čokoladu.
Prelijte smjesu u šoljicu, a zatim u sredinu stavite i kašiku kikiriki maslaca.
Pecite otprilike minut na najvišoj temperaturi, u zavisnosti od jačine vaše mikrovalne.
Pustite da odstoji nekoliko minuta prije serviranja.

Uživajte..

 

(Novi.ba/gastro.24.hr) 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!